Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Kύπρος: 4ΟΟ Ισραηλινοί κομάντο θα σώσουν περιοχές του νησιού

12.06.2017 | 10:25
Μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση πραγματοποιούν από κοινού Κύπρος και Ισραήλ το τρέχων διάστημα. Ειδικότερα, περίπου 400 Ισραηλινοί κομάντος “σαρώνουν” το Τρόοδος στην Κύπρο αυτές τις μέρες και η άσκηση θα συνεχιστεί έως και τις 14 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι άσκηση που ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ έως τώρα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία άσκηση μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ.

Το σενάριο της άσκησης

Το Ισραήλ συμμετέχει στην κοινή άσκηση με την Κύπρο στο πλαίσιο της οποίας 400 Ισραηλινοί κομάντο πρόκειται να διασώσουν περιοχές οι οποίες έχουν καταληφθεί με την υποστήριξη ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος και ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα καθώς και αερειωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη. Επίσης, λαμβάνουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.

Όπως είναι φανερό η συνεργασία, Κύπρου - Ισραήλ - Ελλάδας φαίνεται ότι επεκτείνεται στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας με πολύ θετικές συνέπειες.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ