Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Kύπρος: Εθνικό Συμβούλιο παρουσία Κοτζιά εν μέσω τουρκικών προκλήσεων

18.07.2017 | 13:53
Συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αντάλλάξε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών σωμάτων στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ιδιαίτερη σημασία στη θέση ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λύση του Κυπριακού με εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα. Θέση, που επί της αρχής υιοθέτησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, η οποία, λόγω της ανελαστικής τουρκικής στάσης, οδηγήθηκε σε αποτυχία.

Παράλληλα έγινε αναφορά στις εξελίξεις στην ΑΟΖ και την τουρκική προκλητικότητα. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα η οποία συνεχίζει να συντηρεί την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, πήρε χθες 17 Ιουλίου 2017 την απόφαση να εκδόσει NAVTEX σύμφωνα με την οποία δεσμεύει την περιοχή όπου βρίσκονται τα οικόπεδα 5 και 6 αλλά και περιοχή στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Περισσότερα για τις δηλώσεις που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου στο newsit.com.cy
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ