Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος: Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Αναστασιάδης - Ακιντζί

11.04.2017 | 10:25
Έπειτα από διακοπή περίπου δύο μηνών, επαναλαμβάνονται σήμερα μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, από τις οποίες είχε αποχωρήσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σημειώνεται ότι την 1η Μαρτίου 2017, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν σε διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Στην επιστολή του ο Κύπριος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ΡΙΚ, σημειώνει την ευθύνη της Τουρκίας με την προβολή απαράδεκτων θέσεων και με προφανείς σκοπιμότητες, ήδη από τη διάσκεψη της ΓενεύηςΠερισσότερα ΕΔΩ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στα περαιτέρω βήματα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.
Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν 'Αϊντε, δήλωσε πως στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να γίνει μια καλή αρχή.

Όλα τα ζητήματα, σημείωσε, πρέπει να είναι στο τραπέζι και να γίνει προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες, όπου υπάρχουν, στα ανοικτά θέματα που εκκρεμούν.
Ο κ. 'Αϊντε επεσήμανε ότι «σίγουρα ο ίδιος δεν θέλει επιδιαιτησία, ούτε και οι ηγέτες το επιθυμούν, ούτε και τα Ηνωμένα Έθνη».

Στις 3 Απριλίου 2017, Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά, επισημαίνοντας ότι «θέσεις οι οποίες ακούστηκαν δεν επέτρεψαν να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών». σχολιάζοντας τα αποτελέσματα από το δείπνο μεταξύ Ακιντζί και Αναστασιάδη. Περισσότερα ΕΔΩ. Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ