Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ χαιρέτισαν την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

16.08.2018 | 19:25
Η κυπριακή Κυβέρνηση, με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, χαιρέτισε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη από τις Τουρκικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η Λευκωσία επιθυμεί να δει και αλλαγή της τουρκικής στάσης στο Κυπριακό, ώστε να υπάρξει έδαφος για διαπραγμάτευση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που να καταλήξει σε οριστικό τερματισμό της κατοχής.

«Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών αποτελεί θετική εξέλιξη. Εάν αυτή η απόφαση της Τουρκίας συνδυάζεται με μια γενικότερη προσπάθεια για εξομάλυνση στις σχέσεις, τόσο με την Ελλάδα όσο και γενικότερα στην περιοχή, θα είναι σίγουρα επίσης μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

Εξ άλλου, το κυβερνών κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρέτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επισημαίνοντας ότι και οι δύο συμπεριφέρθηκαν με γενναιότητα και αξιοπρέπεια καθ΄ όλη τη διάρκεια της μακράς κράτησής τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου τόνισε ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης που ενισχύει το γενικότερο κλίμα στην περιοχή.

Ο κ. Δημητρίου επισήμανε πως η σταθερότητα στην περιοχή δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ