Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Ο Στρατηγός Λεοντάρης σε πλοίο της Διοίκησης Ναυτικού - ΦΩΤΟ

18.07.2017 | 09:31
Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Στρατηγός Λεοντάρης στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων, βρέθηκε στη Διοίκηση Ναυτικού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα και σε εξέλιξη θέματα της Διοίκησης, μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα είναι στο απόγειο όσον αφορά τις τελευταίας εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Αρχηγός, επισκέφθηκε επίσης τις λιμενικές εγκαταστάσεις και παρακολούθησε εργασίες συντήρησης πλοίων.

Ακόμα, παρακολούθησε επιχειρησιακή εκπαίδευση πληρωμάτων "Εν Πλω" η οποία περιελάμβανε σειρά γυμνασίων όπως παρακάτω:

α. Αντιμετώπιση εχθρικής απειλής (επίγειας και εναέριας). Πραγματοποιήθηκε εικονική προσβολή του πλοίου από εχθρικό ζεύγος ελικοπτέρων η οποία αποκρούστηκε από τα Α/Α όπλα του πλοίου.

β. Κατάσβεση πυρκαγιάς. Εκτελέστηκε εικονική κατάσβεση πυρκαγιάς στο πλωριό διαμέρισμα του πλοίου η οποία αντιμετωπίστηκε με τα μέσα πυρόσβεσης του πλοίου.
γ. Γυμνάσιο συνδρομής κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πραπλέον πλοίο.

δ. Διάσωση ανθρώπου στη θάλασσα. Εκτελέστηκε εικονική διάσωση ναυαγού από το πλήρωμα του πλοίου.

ε. Ρυμούλκηση ακυβέρνητου πλοίου.

Προ της αποβίβασής του ο Αρχηγός συνεχάρει τους Κυβερνήτες και τα Πληρώματα για την υποδειγματική ακρίβεια και ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκαν όλες οι ενέργειες, γεγονός που καταδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό τους και επιτρέπει στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να αισθάνεται υπερήφανη για τη ναυτοσύνη, τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση στο καθήκον και την αποστολή του προσωπικού της Ναυτικής μας Δύναμης, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Στις παραπάνω δραστηριότητες τον Αρχηγό συνόδευσαν ο Διοικητής Ναυτικού και ο Διοικητής της Διοίκησης Πολεμικών Πλοίων.

Σε κάθε περίπτωση το βίντεο το οποίο δημοσίευσε η Εθνική Φρουρά στέλνει μήνυμα ετοιμότητας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ