Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος: Στα τουρκικά στρατεύματα των κατεχομένων το νέο τουρκικό τυφέκιο

08.11.2017 | 13:43
Tο νέο τυφέκιο της Τουρκίας (σχεδίαση και κατασκευή τουρκική), που φέρει την ονομασία MPT-76 θα εξαχθεί στους συμμάχους της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς όπως αναφέρεται και η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.Υπολογίζεται ότι θα παραλάβουν 2.500 χιλιάδες τεμάχια.

Το νέο πυροβόλο όπλο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των εταιρειών Kalekalip-Sarsilmaz, και κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το γερμανικό G-3 και να μειώσει παράλληλα όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την εξάρτηση από ξένους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τα όσα επίσης αναφέρονται, έχουν ήδη παραδοθεί πάνω από 3.200 τεμάχια του πυροβόλου όπλου και εξ αυτών 500 έχουν δοθεί στην Προεδρία της Τουρκίας, 450 στη Σομαλία και 2.500 αναμένεται να φτάσουν στα κατεχόμενα.

Χρησιμοποιεί σφαίρες 7,62 μιλιμέτρων, χαρακτηρίζεται αποτελεσματικό όπως το G3, αξιόπιστο όπως το AK-47 και πρακτικό όπως το M-16 και μπορεί να βάλλει αυτόματα και ημιαυτόματα μέχρι και τα 600 μέτρα.

Κύκλοι του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, δηλώνουν πως έχουν γνώσει των κινήσεων και της αγοράς του συγκεκριμένου ατομικού εξοπλισμού.

Πηγή: war report


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ