Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Υπεγράφη Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων με την Ελλάδα

01.10.2014 | 17:21
Επικαιροποιημένο και αναθεωρημένο Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, υπέγραψε, στη Λευκωσία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Κύπριο ομόλογό του, Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται για συμφωνία που αποβλέπει σε επιθετικούς σκοπούς, αλλά στην ασφάλεια». Όπως εξήγησε, το μνημόνιο, πέρα από την αμυντική και επιχειρησιακή σημασία και τον συντονισμό των διαδικασιών και των οργάνων χειρισμού κρίσεων Ελλάδας και Κύπρου, «έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και εμπεριέχει έναν συμβολισμό, λόγω της επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας». Η υπογραφή και ισχύς του από σήμερα «διατρανώνει τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης και αδελφικών σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα» τόνισε.

Για την συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι ήταν «πολύ ουσιαστική». Όπως σημείωσε, εκτός από το Κυπριακό ανέλυσαν τα νέα δεδομένα στην περιοχή, τα οποία, αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου.

Ο κ. Φωκαΐδης δήλωσε ότι το μνημόνιο θωρακίζει την αμυντική συνεργασία και προβλέπει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πληροφοριών καθώς και ενέργειες κοινής αντιμετώπισης κρίσεων. «Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή μας» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ -ΓΤΠ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Κύπρο ο Αβραμόπουλος

Όχι στην Ευρώπη φρούριο είπε ο Αβραμόπουλος στην ακροασή του

Μαχητικά Tornado στο Ακρωτήρι για αποστολή στο Ιράκ

Νέο ναυάγιο στην Κύπρο! Διασώθηκαν 345 Σύριοι

Κύπρος: Τουρκική κορβέτα παρακολουθεί το πλοίο - γεωτρύπανο της Eni-Kogas


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ