Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Κύπρος: Υπολοχαγός της ΕΦ δημιούργησε λογισμικό βλητικού προγράμματος

04.01.2018 | 14:26
Υπολοχαγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου δημιούργησε λογισμικό βλητικού προγράμματος. Πρόκειται για τον υπολοχαγό Πέτρο Σάββα ο οποίος εργάστηκε μεθοδικά και αθόρυβα, εις βάρος του ελεύθερου του χρόνου του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού μάλιστα παρέδωσε στις 2 Ιανουαρίου 2018, 7 συσκευές iPads στην Εθνική Φρουρά στα πλαίσια των προσπαθειών για μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της.

Σκοπός της δωρεάς αυτής, αναφέρει ο Σύνδεσμος, είναι η εγκατάσταση στις συσκευές αυτές του βλητικού προγράμματος που δημιούργησε ο Υπολοχαγός Πεζικού Πέτρος Σάββας και η χρησιμοποίησή του από Μονάδες της Ε.Φ.

Μέσω του λογισμικού που αναπτύχθηκε αυξάνονται δραστικά η ακρίβεια και η ταχύτητα εξαγωγής των δεδομένων βολής συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

Σε ανακοίνωση του το ΔΣ του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού αναφέρει ότι ο υπολοχαγός Πέτρος Σάββα εργάστηκε μεθοδικά και αθόρυβα, εις βάρος του ελεύθερου του χρόνου, με σκοπό την δημιουργία του λογισμικού και τον προβάλει ως παράδειγμα προς μίμηση. 

Πηγή: http://www.riknews.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ