Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Τι ειπε ο Κωσταράκος για το σχέδιο αποκέντρωσης του ΓΕΣ

10.03.2017 | 08:46
Ο Στρατηγός Mιχαήλ Κωσταράκος συνεχάρη το ΓΕΣ που έβαλε μπρος το σχέδιο αποκέντρωσης σχολιάζοντας ότι το ΓΕΣ περίμενε 17 ολόκληρα χρόνια για την υλολοποίηση του σχεδίου. 

Ο Στρατηγός δήλωσε "Συγχαρητήρια στον Α/ΓΕΣ Αντγο Στεφανή για την άμεση εφαρμογή του σχεδίου αποκέντρωσης του ΓΕΣ. Φέρνει επιτέλους το ΓΕΣ στη σημερινή εποχή. Το σχέδιο αποκέντρωσης του ΓΕΣ περίμενε τουλάχιστον 17 χρόνια -από όσο γνωρίζω- για να υλοποιηθεί και να καλύψει σημερινές επιχειρησιακές ανάγκες. Μπράβο στον Α/ΓΕΣ για την τόλμη του και την άμεση επιδίωξη του οράματος του.  Για την ιστορία αναφέρω ότι ο Αμερικανός Α/ΓΕΣ περίφημος Στγος Μάρσαλ υλοποίησε αιφνιδιαστικά την ίδια οργανωτική αποκέντρωση στο Αμερικανικό ΓΕΣ τα Χριστούγεννα του 1940. Εμάς μας πήρε πολύ περισσότερο χρόνο..."

Ο Στρατηγός Κωσταράκος αναφέρθηκε στο σχέδιο αποκέντρωσης του ΓΕΣ με μήνυμα στο Twitter. 


Το σχεδιο αποκέντρωσης του ΓΕΣ περίμενε τουλάχιστον 17 χρονια για να υλοποιηθεί και να καλύψει σημερινές επιχειρησιακές ανάγκες. Μπραβο.
Όπως έγραψε το OnAlert πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο αριθμό προσωπικού, καθώς – εφόσον - εισέλθει σε φάση υλοποίησης, πολλοί έχουν εκφράσει φόβους ότι θα αναγκάσει σε μετακινήσεις στελεχών και των οικογενειών τους εκτός Αττικής, προκαλώντας όπως είναι φυσικό ανατροπές στον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Και όλα αυτά εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής περιόδου για τους περισσότερους…
Το όλο θέμα δεν είναι μια «νέα υπόθεση» όπως πολλοί αφήνουν να εννοηθεί, αλλά σχετίζεται με μια ευρύτερη πρόθεση μετασχηματισμού της υφιστάμενης δομής, η οποία εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν δομές και λειτουργίες του ΓΕΣ. Προτάσεις και εισηγήσεις υπάρχουν συγκεντρωμένες σε ειδική μελέτη περί Αναδιοργάνωσης του Επιτελείου του ΓΕΣ κατά τα πρότυπα του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο αυτό υπήρχε η σκέψη, οι Διευθύνσεις των Όπλων και Σωμάτων, να μεταφερθούν τις έδρες των αντίστοιχων Σχολών τους.

Διαβάστε - ΓΕΣ: Υπό εξέταση οι μετακινήσεις Διευθύνσεων Όπλων εκτός Αττικής

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ