Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύκλωμα με παράνομες βίζες στην Τουρκία - Συμμετείχαν και Έλληνες

15.07.2014 | 22:19
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα  στην Τουρκία - στο οποίο φέρεται να συμμετείχαν και δυο Ελληνες - που κατηγορείται για  παράνομη - και ...πανάκριβη!- χορήγηση θεώρησης (βίζα) σε ...μετανάστες VIP προς διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Το θέμα στην Τουρκία αποκαλύπτει η εφημερίδα  Milliyet η οποία με τον τίτλο «Σπείρα παράνομων μεταναστών VIP», γράφει ότι η αστυνομία της Άγκυρας εξάρθρωσε παράνομη οργάνωση υπό την ηγεσία του Μουσταφά Γ., στην οποία ήταν μέλη και δύο Έλληνες πολίτες.  
Οπως αναφέρει η εφημερίδα  η 16μελής σπείρα, με τη βοήθεια ενός μέλους της, υπαλλήλου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Τουρκίας , ετοίμαζε πλαστά έγγραφα και έλυνε το θέμα θεώρησης μέσω ενός άλλου μέλους της, το οποίο συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο διάστημα από την Ελληνική Πρεσβεία. 

Η εν λόγω σπείρα, που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο Ακσαράι, στο Γκαζιαντέπ, στο Κοτζάελι, στο Ικόνιο και στο Εσκισεχίρ, μετέφερε τους παράνομους μετανάστες, πρώτα στα Σκόπια ( «FYROM» ) και στη συνέχεια χάρη στη θεώρηση που είχαν στα χέρια τους, τους διένειμε στην Ευρώπη. 

Σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη που βρέθηκαν δύο παράνομοι μετανάστες, βρέθηκαν στοιχεία αναφορικά με το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης και έγγραφα που παρουσίαζαν την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών. 

Πως φέρεται να μπλέκονται οι Ελληνες και η Πρεσβεια

Η   σπείρα - πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα- χρησιμοποιούσε την Ελληνική Πρεσβεία. Η αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις παρακολουθήσεις, διαπίστωσε ότι εμπλεκονται στο αδίκημα και δύο ύποπτοι Έλληνες υπήκοοι. Ο ύποπτος Αλέξανδρος Α., ο οποίος φέρεται να είναι από τους διευθύνοντες της οργάνωσης, αποκαλύφθηκε ότι είναι ελληνικής ιθαγένειας Τούρκος πολίτης. Έγινε αντιληπτό από την Αστυνομία ότι ο Αλέξανδρος Α. ετοίμαζε πλαστά έγγραφα έναντι χρημάτων για την έξοδο των παράνομων μεταναστών, παράνομα στο εξωτερικό και μέσω των γνωριμιών του σε διαφορετικές ξένες αποστολές στην Άγκυρα και με πλαστά έγγραφα εξασφάλιζε τη χορήγηση θεώρησης. 

Διαπιστώθηκε επίσης - γραφει η εφημερίδα - ότι άλλος Έλληνας υπήκοος ύποπτος, δρούσε μέσα στην οργάνωση, με την ονομασία Ηρακλής Τ. ήταν μέλος της οργάνωσης και ότι συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο διάστημα. Ο συγκεκριμένος βοηθούσε τους παράνομους μετανάστες έναντι χρημάτων, που αποτεινόταν στην Ελληνική Πρεσβεία και διευκόλυνε με πλαστά έγγραφα το να εξασφαλίζουν θεώρηση. 

15.000 ευρώ  από κάθε άτομο!

 Ένας άλλος ύποπτος ήταν ο Σουάτ Α., υπάλληλος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος ετοίμαζε πλαστά έγγραφα για την έξοδο των παράνομων μεταναστών και τα έδινε στα άλλα μέλη της οργάνωσης. Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης έπαιρναν από τους παράνομους μετανάστες 12.000 στερλίνες από κάθε άτομο- εξ ού και ο τίτλος της εφημερίδας αναφέρεται σε ...  παράνομους μετανάστες VIP! (οι 12.000 στερλίνες ειναι περιπου 15.000 ευρώ)

Η ασφάλεια της Άγκυρας, που κινητοποιήθηκε με την εντολή της Εισαγγελίας, έθεσε υπό κράτηση 16 υπόπτους, μεταξύ των οποίων ο Μουσταφά Γ., ο Σουάτ Α. ο Αλέξανδρος Α. και ο Έλληνας υπήκοος Ηρακλής Τ.  

Δεν προφυλακίστηκαν 


Στο σπίτι ενός κατηγορούμενου στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν δύο παράνομοι μετανάστες και κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν διαβατήρια που περίμεναν για θεώρηση και ανήκαν στους λαθρομετανάστες, καθώς επίσης και αιτήσεις που υποβάλλονται στα προξενεία. Ακόμα βρέθηκαν και άλλα στοιχεία, προσωπικά και ιδιωτικού χαρακτήρα και άλλα αναφορικά με την υπηρεσία στο ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στους Η/Υ, που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν σφραγίδες διαφόρων ιδρυμάτων και άλλα έγγραφα. Οι ύποπτοι, που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη για να συλληφθούν, αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν χωρίς να έχουν προφυλακιστεί

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ