Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακή ΑΟΖ: Η ExxonMobil "τελείωσε" το "Δελφύνι" και μεταφέρεται στο τεμάχιο "Γλαύκο"

09.01.2019 | 19:18
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ExxonMobil στον στόχο «Δελφίνι -1» στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ. Στον στόχο «Γλαύκο» βρίσκεται τώρα το γεωτρύπανο της ExxonMobil, Stena Icemax, για την δεύτερη φάση των γεωτρήσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Delphyne-1» στο Τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C., η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.

Το δε πλοίο – γεωτρύπανο «Stena Icemax» έχει ήδη μετακινηθεί και ξεκίνησαν οι εργασίες στον δεύτερο στόχο «Glaucus-1» της κοινοπραξίας στο ίδιο Τεμάχιο.

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι κατόπιν συνεννόησης Υπουργείου και κοινοπραξίας περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν με την ολοκλήρωση και του δεύτερου αυτού σκέλους του παρόντος ερευνητικού της προγράμματος.

Πηγή: Offsite 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ