Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: Με Ακιντζί το Εθνικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου

01.11.2018 | 16:00
Στις 12 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου.

`Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, "προγραμματίζεται συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Η προηγούμενη πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει ότι επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα Εθνικό Συμβούλιο τελικά δεν ισχύει διότι ορισμένοι των πολιτικών αρχηγών θα απουσιάζουν και δεν μπορούσαν εκείνη την ημέρα".

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως "επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει την παρουσία και τη συμμετοχή όλων προγραμμάτισε τη συνεδρίαση του Εθνικού για τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Στη συνεδρίαση αυτή ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και για τη συνάντηση που είχε με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ", πρόσθεσε

Είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει διάσκεψη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, με σκοπό να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό σχετικά με τον προβληματισμό και την ιδέα για μια αποκέντρωση στην ομοσπονδία για να αυξηθεί η λειτουργικότητα του συστήματος

"Οπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διάσκεψη Τύπου για να δώσει την ακριβή εικόνα για το ποιός είναι αυτός ο προβληματισμός", σημείωσε ο κ. Προδρόμου, αναφέροντας πως αυτή η διάσκεψη Τύπου δεν σχετίζεται με τα θέματα για τα οποία θα ενημερώσει στη συνέχεια το Εθνικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως ενδέχεται στις 12 Νοεμβρίου να συναντηθούν ο Πρόεδρος Αναστασίαδης και ο Τ/κ ηγέτης στην περίπτωση που θα υπάρχει κατάληξη και θα μπορεί να γίνει κάποια εξαγγελία σχετικά με την κινητή τηλεφωνία. Πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι σίγουρο επί αυτού.

Ερωτηθείς για σημερινή σύσκεψη υπό τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας ο κ. Προδρόμου είπε πως δεν έχει κάτι για να ενημερώσει για αυτό το θέμα.

Πηγή: Offsite

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ