Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: Μετά τις επαφές με Αναστασιάδη και Ακιντζί η Λουτ πάει Άγκυρα

10.12.2018 | 20:01
Το πιθανότερο είναι η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ να επισκεφθεί την Τουρκία μετά την επίσκεψή της στην Κύπρο, αναφέρουν πληροφορίες του Κυπριακού πρακτορείου ειδήσεων. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την άφιξή της στο νησί, η κ. Λουτ, θα παρακαθίσει κατά το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16 Δεκεμβρίου), σε σύσκεψη με την Αναπληρωτή Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και Ειδική του Αντιπρόσωπο στο νησί Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με το Κυπριακό, προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα μεσολάβησαν από την τελευταία επίσκεψή της.

Η κ. Λουτ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή, θα παραμείνει στο νησί για «ένα αριθμό ημερών» κατά τις οποίες θα συναντηθεί με τους δυο ηγέτες. Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, φθάνει από τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο η κ. Λουτ να επιδιώξει κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν υφίσταται επί του παρόντος ένα τέτοιο θέμα.

Εξάλλου άλλη πηγή με την οποία συνομίλησε το ΚΥΠΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κ. Λουτ να χρειαστεί να επανέλθει στο νησί στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για κατάληξη στους όρους αναφοράς.

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο ορίστηκε για τις 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ η κ. Σπέχαρ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο συλλυπήθηκε για τον θάνατο τεσσάρων ατόμων λόγω της κακοκαιρίας στην Κερύνεια, εκφράζοντας τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στον Τ/κ ηγέτη μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. 

Πηγή: Offsite

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ