Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακό: "Τα είπαν" Αναστασιάδης με αντιπροσωπεία των Κεμαλικών

16.11.2018 | 18:00
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, εξήγησε πως ο προβληματισμός του για την αποκέντρωση ούτε υποκαθιστά ούτε καταργεί την έννοια της πολιτικής ισότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Τουναντίον, είπε, αποσκοπεί να κάνει όσο γίνεται πιο λειτουργική μια συμφωνία.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος επαναβεβαίωσε την πλήρη ετοιμότητά του για συζήτηση προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς, που ζητά ο Αντόνιο Γκουτέρες, με απώτερο σκοπό να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης, είπε ο εκπρόσωπος, επαναβεβαίωσε ότι η πλευρά μας υπολογίζει στο πλαίσιο Γκουτέρες, που μπορεί να οδηγήσει σε διεξοδική συζήτηση, με όλες τις υφιστάμενες συγκλίσεις, προκειμένου να αρχίσει συνεκτική διαπραγμάτευση που θα επιληφθεί όλων των θεμάτων.

Επαναβεβαίωσε, επίσης, τη σημασία που αποδίδει στην κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, τονίζοντας ότι στόχος είναι η Κύπρος να καταστεί χώρα όλων των Κυπρίων, χωρίς στρατό κατοχής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε και την ετοιμότητά του για οποιαδήποτε επαφή ή διάλογο αμέσως με τον Μουσταφά Ακιντζί. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ