Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακός τύπος: Οι πρώτοι διορισμοί Αναστασιάδη

26.02.2013 | 09:46
Οι πρώτοι διορισμοί από το νεοκλεγέντα Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Άλλα θέματα αφορούν ευτράπελα των εκλογών, το σκηνικό στο ΔΗΣΥ, τις κινήσεις των συγγενών των θυμάτων του Μαρί έναντι του Δημήτρη Χριστόφια, κ.ά.

Η εφημερίδα «Αλήθεια», με τίτλο «Πιάνουν δουλειά Κασουλίδης-Σαρρής-Πισσαρίδης», γράφει για τους τρεις πρώτους διορισμούς του Νίκου Αναστασιάδη που αφορούν το ΥΠΕΞ, το ΥΠΟΙΚ και τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας, αντίστοιχα. Αλλού γράφει ότι ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι χθες στα ξημερώματα στο σκάφος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη στη μαρίνα της Λάρνακας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε γκάφα και μπέρδεμα με τις άδειες κυκλοφορίας, όσον αφορά ερμηνεία της Αστυνομίας οδηγιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών.




Η εφημερίδα «Η Σημερινή», με τίτλο «Συγκροτείται η νέα κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση των τριών διορισμών από το νέο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και γράφει ότι στο Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας θα συμμετέχουν επίσης οι πρώην ΥΠΟΙΚ, Μάκης Κεραυνός και Τάκης Κληρίδης. Αλλού γράφει για εύφλεκτο τοπίο στο ΔΗΣΥ και αναφέρεται στο εσωκομματικό προεκλογικό σκηνικό λόγω της προδιαγραφόμενης αποχώρησης από τη θέση του Προέδρου του Νίκου Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί περιμένουν την ολοκλήρωση της θητείας του Δημήτρη Χριστόφια για να κινηθούν νομικά εναντίον του.




Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Ξεκινά με βαρύ πυροβολικό», γράφει ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπήκε στα δύσκολα με Κασουλίδη, Σαρρή και το Νομπελίστα Χρ. Πισσαρίδη, ζήτησε νέα άφθαρτα πρόσωπα στο Υπουργικό Συμβούλιο και θέλει διασφαλισμένη πλειοψηφία στη Βουλή. Αλλού γράφει ότι την Κυριακή ψήφισαν και δύο «αναστημένοι» που εμφανίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους του β γύρου των Προεδρικών από λάθος. Σε άλλο θέμα γράφει για ρωσικό ενδιαφέρον για τις υπεραγορές Ορφανίδη.



Η εφημερίδα «Χαραυγή», με τίτλο «Σε ΝΑΤΟϊκά πλοκάμια η Κύπρος», γράφει για απόφαση – επένδυση του Ν. Αναστασιάδη στον αγλλοαμερικανικό παράγοντα για υποβολή ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Αλλού αναφέρεται στο χθεσινό ακτίβ του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, όπου μεταξύ άλλων ο Άντρος Κυπριανού εξήγγειλε διάλογο με την ΕΔΕΚ για πολιτική συνεργασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στο τραπέζι και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος δήλωσε στους FT ότι εκείνο που θα συζητήσει είναι η αναβολή των ιδιωτικοποιήσεων.




Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus mail”, με τίτλο «Ο δρόμος για το πακέτο διάσωσης δεν είναι ομαλός», γράφει ότι Γερμανία και Γαλλία απηύθυναν έκκληση για επανέναρξη των συνομιλιών για το μνημόνιο σύντομα, σημειώνοντας ότι η έκκληση αυτή ήρθε πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τις Προεδρικές εκλογές. Αλλού φιλοξενεί φωτογραφία μαθητών που ζωγραφίζουν σε τοίχο και γράφει ότι πρόκειται για μια ομάδα νεαρών από την Αραδίππου που ζωγράφισαν χθες εξωτερικούς τοίχους σχολείων, αθλητικών κέντρων και άλλων κτιρίων σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και η αστυνομία. Σε άλλο θέμα έχει αφιέρωμα στη βραδιά απονομής των βραβείων Όσκαρ, από τους νικητές μέχρι τις εμφανίσεις και τις δηλώσεις.

cna.org.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ