Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπριακός Τύπος: "Σχέδιο πολέμου στην Τράπεζα"

03.07.2013 | 09:36
Η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, η συνέχιση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης τραπεζοϋπαλλήλων, η εμφάνιση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, η έρευνα για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές είναι τα κυριότερα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα και κάτω από τον τίτλο "Και η ΚΥΠ στο κόλπο", γράφει ότι με τέσσερεις φακέλους, μεταξύ των οποίων, για τις επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΗΚ και της επένδυσης σε ακίνητο του Τουρκοκύπριου, προσήλθε χθες ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου στην Τριμελή Ερευνητική Επιτροπή για τις απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών. Αλλού, γράφει ότι στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη θα αναζητηθούν τρόποι ελάφρυνσης του βάρους που έχει επωμισθεί η Τράπεζα Κύπρου με τον ELA που αναλογεί στη Λαϊκή. Άλλη είδηση είναι ότι ο ΚΟΤ δημοσιοποίησε τις τιμές που ισχύουν σε παραλιακά καταστήματα.

Η "Σημερινή", με τον τίτλο "Πήγαν για τον ELA ελπίζοντας σε βοήθεια", γράφει στο κύριό της θέμα ότι βαρύνουσας σημασίας θα είναι η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τον κ. Ντράγκι, στον οποίο θα τεθεί το αίτημα αποπληρωμής σε βάθος χρόνου του χρέους του ELA. Σε άλλο θέμα γράφει πως η Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία συνεχίζει, εν μέσω αμφισβήτησης, το έργο της με εξέταση από αύριο της κατάστασης του τραπεζικού τομέα. Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών συζητήθηκε χθες και το θέμα αλλαγής, με "περίεργους τρόπους", της ιδιοκτησίας εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα, κάτω από τον τίτλο "Σχέδιο πολέμου στην Τράπεζα", ότι το σχέδιο εθελουσίας αποχωρήσεως ευρίσκεται ενώπιον των περίπου 5.300 υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου και της πρώην Λαϊκής, με την έντονη διαφωνία της ΕΤΥΚ που σήμερα οργανώνεται για αντιδράσεις. Άλλη είδηση είναι ότι επικρατεί κατάσταση συναγερμού στις Βρυξέλλες για την ψευδοπανώλη, για την οποία τα εμβόλια του 1950 δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντισώματα. Αλλού, προβάλλει επίσης την παρουσία χθες του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, όπου ο κ. Δημητριάδης πήγε με συνοδεία δικηγόρου και απέρριψε τις κατηγορίες για παραπλάνηση της Βουλής.

Η "Χαραυγή", στο κύριό της θέμα με τον τίτλο "Ψάξτε το πόρισμα Α&Μ", γράφει πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης προέτρεψε χθες τον Γενικό Εισαγγελέα και τις ερευνητικές Αρχές να εξετάσουν σε βάθος το πόρισμα της Άλβαρεζ και Μάρσαλ. Αλλού, παραθέτει φωτογραφία της αφίσας του 26ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών ΕΔΟΝ που ανοίγει αυλαία σήμερα, στις 08:30 το βράδυ, στην Πύλη Αμμοχώστου, με μουσική παράσταση από τους Locomondo και El Pacto-EP και με χαιρετισμό του ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρη Καράμανου. Άλλη είδηση είναι ότι εμπλέκονται και τα Ηνωμένα Έθνη στη συμφωνία για τον Λιμνίτη και ότι θα επιδιώξουν συνάντηση μαζί τους η Επιτροπή για τη Διάνοιξη Οδοφραγμάτων και η Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα Καίτη Κληρίδη.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" έχει τίτλο στο κύριό της θέμα "Καταδικασμένο να αποτύχει το σχέδιο αποχώρησης" και γράφει πως η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε χθες ένα σχέδιο εθελουσίας αποχωρήσεως, όμως η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων ΕΤΥΚ δήλωσε πως δεν κρίνεται ικανοποιητικό και ότι είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αλλού, γράφει ότι παρεμβαίνει ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης για να σωθεί η ζωή ενός θηλυκού βρέφους που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μακάριος Γ΄ σε κρίσιμη κατάσταση λόγω καρδιακού προβλήματος. Επίσης, γράφει ότι στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο σκελετός γυναίκας την οποία ο σύζυγος της είχε αναφέρει ως εξαφανισθείσα πριν 27 έτη. Ο σκελετός βρέθηκε εντοιχισμένος στο υπόγειο της οικίας τους.

Η αγγλόφωνη "The Cyprus Daily", με τον τίτλο "Η Τράπεζα Κύπρου αποπληρώνει", γράφει στο κύριό της θέμα ότι προχώρησε χθες η Τράπεζα Κύπρου με το σχέδιο εθελουσίας αποχωρήσεως για το προσωπικό της, χωρίς τη συγκατάθεση της άλλοτε πανίσχυρης συνδικαλιστικής οργάνωσης ΕΤΥΚ. Άλλη είδηση είναι ότι οι αγορές ακίνητης περιουσίας έπεσαν κατά 51% τον Ιούνιο σε όλες τις επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Πάφου, η οποία τύγχανε της προτιμήσεως ξένων επενδυτών κατά τους προηγούμενους μήνες. Σε άλλο θέμα γράφει για τη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου και του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη σε φυλάκια της γραμμής καταπαύσεως του πυρός στην πρωτεύουσα.

cna.org.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ