Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26.06.2013 | 10:03

Κυπριακός Τύπος: Τρομακτικές διαστάσεις η ψευδοπανώλη

Οι προσπάθειες των Αρχών για περιορισμό της εξάπλωσης της ψευδοπανώλης σε μια ζώνη που εκτείνεται στα 20 χλμ ειναι ενα απο τα σημερινά θέματα στον κυπριακό τύπο

Οι προσπάθειες των Αρχών για περιορισμό της εξάπλωσης της ψευδοπανώλης σε μια ζώνη που εκτείνεται στα 20 χλμ, οι διευθετήσεις για τα κρατικά ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο και η απόφαση της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία να μην διερευνά θέματα που αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα είναι η τετράμηνη καθυστέρηση στις ενταξιακές συνομιλίες Τουρκίας-ΕΕ, οι συζητήσεις με την Total για εμπλοκή στο τερματικό και οι μισθοί των καθηγητών πανεπιστημίου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πόλεμος στελεχών Λαϊκής και Κύπρου», γράφει στο κύριο θέμα της ότι εγκύκλιος της ΕΤΥΚ αποκαλύπτει υπόγειο πόλεμο και κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των στελεχών που προέρχονται από τη Λαϊκή και αυτών της Τράπεζας Κύπρου. Επίσης, γράφει ότι συνδικαλιστές και Τράπεζα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης. Σε άλλο θέμα, η «Α» λέει ότι ο ΚΟΤ δεν έχει επικαιροποιήσει ακόμα τη μελέτη για το Καζίνο και το Υπουργείο Εμπορίου μιλά για νομοσχέδιο τέλος του χρόνου. Ακόμη, γράφει για μπαράζ ληστειών σε 24 ώρες.Η «Σημερινή» έχει τίτλο «Αγώνας δρόμου για τα κρατικά ομόλογα» και αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για τη διευθέτηση των κρατικών ομολόγων που λήγουν τον ερχόμενο μήνα, με την πλέον επείγουσα ανάγκη να επικεντρώνεται στη διευθέτηση του γραμματίου ύψους 800 εκ. ευρώ. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας παραμένει παγωμένη για τουλάχιστον άλλους τέσσερεις μήνες, με απόφαση των 27 της ΕΕ. Ακόμη, η «Σ» αναφέρει ότι οι Κύπριοι κατέκλυσαν τις παραλίες και τα ξενοδοχεία το τριήμερο του Κατακλυσμού.Ο «Φιλελεύθερος», γράφει στο κύριο άρθρο του, με τίτλο «Τρομακτικές διαστάσεις», ότι η ζώνη επιτήρησης για την ψευδοπανώλη έφτασε τα 20 χλμ, ενώ οι Αρχές προχώρησαν στη θανάτωση 200 χιλιάδων πτηνών σε τέσσερα πτηνοτροφικά υποστατικά στην Επαρχία Λευκωσίας. Προστίθεται ότι μέχρι στιγμής, οι αποζημιώσεις που θα δοθούν ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, γράφει ότι το άμεσο κόστος της ανεργίας γίνεται ασήκωτο, καθώς υπολογίζεται κατά μέσο όρο στις 630 χιλιάδες ευρώ την ημέρα, για το πρώτο τετράμηνο του έτους. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι και η Total είναι έτοιμη να μπει στο τερματικό.«Φυλλορροεί η Ερευνητική» είναι ο τίτλος της «Χαραυγής» που γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Επιτροπή αποφάνθηκε την Τρίτη, με δύο έναντι μιας ψήφου, ότι δεν είναι επιτρεπτή η διερεύνηση θέματος που αποτελεί το αντικείμενο δικαστικής εξουσίας, απόφαση με την οποία εξαιρεί από την έρευνα τις υπό εξυγίανση τράπεζες και τις σχετικές υποθέσεις, όπως η εξαγορά της Uniastrum και οι αγωγές της Διαχειρίστριας της Λαϊκής. Ακόμη, η «Χ» κάνει λόγο για «σπάσιμο του πάγου», αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο ΑΚΕΛ. Επίσης γράφει για πανεπιστημιακούς με ηγεμονικούς μισθούς.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Daily” με τίτλο «Χείρα βοηθείας», γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα της ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κύπρος δεν ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά αναπροσαρμογή, ενώ θα αναζητήσει προς αυτό τη βοήθεια φίλων της, όπως η Γερμανία, στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι το 2013 θα είναι χρονιά ρεκόρ για την ταυτοποίηση λειψάνων αγνοουμένων, σύμφωνα με τη ΔΕΑ. Ακόμη, αναφέρεται στον σχηματισμό του νέου Κυβερνητικού σχήματος στην Ελλάδα, με τον Α. Σαμαρά να υπόσχεται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο άρθρο της, με τίτλο «Η ΕΕ καθυστερεί τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία», ότι η Ένωση έλαβε υπόψη της στην απόφαση για τετράμηνη καθυστέρηση της έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών, την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης έναντι των διαδηλωτών, είπε όμως ότι ο δρόμος για την ΕΕ παραμένει ανοικτός για την Άγκυρα. Επίσης, αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για αναπροσαρμογή και όχι επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Γράφει τέλος ότι ο παράτολμος σχοινοβάτης Nik Wallenda, που διέσχισε πρόσφατα το Γκραν Κάνιον, δεν πρόκειται να επαναλάβει το εγχείρημα του στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των κτιρίων Chrysler και Empire State, καθώς η αστυνομία της πόλης είναι αρνητική.

cna.org.cy


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ