Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπλέκει Κύπριο πολιτικό ο ξάδελφος του Άκη!

18.07.2012 | 13:14
Ενεργό ρόλο στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσε σε πρώην Κύπριο υπουργό, απολογούμενος, ο εξάδελφος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποστήριξε στον ανακριτή ότι επιφανής Κύπριος πολιτικός, με περισσότερες από μία θητείες σε υπουργική θέση, είχε ενεργό ρόλο όχι μόνο στην οργάνωση της όλης επιχείρησης για το "ξέπλυμα" αλλά και σε διακίνηση χρημάτων προερχομένων από «μίζες" που δόθηκαν για την επιλογή των ρωσικών όπλων TORMI.

Κατά τους ισχυρισμούς του θεωρούμενου ως ανθρώπου- κλειδί στη διαχείριση των εξωχώριων εταιρειών που νομιμοποιούσαν το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα», ο Κύπριος πολιτικός φέρεται να εμπλέκεται εξαιρετικά ενεργά στη δημιουργία των επίμαχων εταιρειών. Επίσης, κατά τον κατηγορούμενο, ο πρώην πολιτικός «έφερνε» συχνά στην Ελλάδα χρήματα «σε σακούλες». Αντίστοιχες μεταφορές, κατά τον κατηγορούμενο, έκανε και άλλο πρόσωπο, ήδη κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά, επί σειρά ετών συνεργάτης -με κορυφαίες θέσεις σε υπουργεία- του 'Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο Νίκος Ζήγρας, προφυλακισμένος, από τον περασμένο Απρίλιο, για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να απέδωσε επίσης ρόλο αποδέκτη παράνομων χρημάτων και στην πρώην σύζυγο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Ζήγρας είπε, επίσης, στον ανακριτή της υπόθεσης ότι ο πρώην υπουργός ξόδευε ποσά πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να εκλέγεται για να εξασφαλίζει ασυλία. Κατά τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, τα χρήματα αυτά ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος τα ξόδευε για να εξαγοράζει ψήφους «ομογενών από τη Ρωσία και αθίγγανων», αλλά και για παροχές εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟ που αγόραζε κατά εκατοντάδες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ξάδελφος καίει τον Άκη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ