Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Απεβίωσε ο πρώην ΥΕΘΑ Κώστας Παπακώστας

21.09.2015 | 10:42
Απεβίωσε στις 4 τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρα, σε ηλικία 76 ετών, ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας, ο οποίος νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό με καρδιακά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Κώστας Παπακώστας γεννήθηκε το 1939 στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα Γιαλούσας Καρπασίας. Ηταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας και έτυχε μετεκπαίδευσης σε ειδικές αστυνομικές σχολές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Γερμανίας σε θέματα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας και χειρισμού καταστάσεων κρίσεως.

Μετά την ανεξαρτησία υπηρέτησε για 18 χρόνια στον Κυπριακό Στρατό και στην Εθνική Φρουρά, φτάνοντας μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη. Το 1973 αποσπάστηκε στο Εφεδρικό Σώμα της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παράνομης δράσης της Ε.Ο.Κ.Α. Β΄, ενώ κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, υπερασπιζόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Το 2013, ο Κώστας Παπακώστας κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας για την πολύνεκρη έκρηξη της 11ης Ιουλίου του 2011 στη ναυτική βάση, "Ευάγγελος Φλωράκης", στο Μαρί, από την οποία σκοτώθηκαν 13 άτομα και τραυματίστηκαν 62.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ Newsit.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ