Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος και Ισραήλ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα με νέα κοινή στρατιωτική άσκηση

17.12.2018 | 12:36
 Μεγάλη άσκηση ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου, από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ισραήλ, την ώρα που η Άγκυρα επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους με την διεξαγωγή δικών της ασκήσεων νοτίως της Κύπρου μετά και τις δηλώσεις του αμερικανού ΥΦΥΠΕΞ Γες Μίτσελ.

Κύπρος και Ισραήλ συνεχίζουν την στρατιωτική τους συνεργασία με την διεξαγωγή μιας νέας στρατιωτικής άσκησης σε αέρα και ξηρά, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Αμυνας της Κύπρου αναφέρει ότι η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία ενδεχομένως να πραγματοποιούν πτήσεις χαμηλού ύψους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι όμως δεν μένουν με δεμένα τα χέρια, και ήδη χθες και σήμερα με σχετικές NAVTEX ανακοίνωσαν την διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά εντός διαφόρων περιοχών της Κυπριακής ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ