Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η MI6 μπλέκει την Κύπρο στον Συριακο εμφύλιο;

03.09.2012 | 10:45
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Mail on Sunday" του Λονδίνου, ομάδα αξιωματικών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ6 εργάζεται από τις βάσεις στη Κύπρο για τον εντοπισμό Βρετανών Ισλαμιστών εξτρεμιστών οι οποίοι δρούν στον Συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ο πόλεμος στη Συρία είναι μεταξύ του στρατού του καθεστώτος Ασαντ και του Ελεύθερου Συριακού στρατού, δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν ότι εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις προσπαθούν να τον αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος.

Όπως φαίνεται και σύμφωνα με πηγές είναι διάχυτη πια η ανησυχία της κυπριακής κυβέρνησης για την δράση των βρετανικών υπηρεσιών μέσω των βάσεων τους στην Κύπρο στη συριακή διαμάχη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν αποκλείεται να γίνει επίσημο διάβημα προς την Βρετανία από το κυπριακό ΥΠΕΞ για τις νέες πληροφορίες που εμπλέκουν τις βάσεις στη συριακή διαμάχη. Οι κύριες ανησυχίες της κυβέρνησης, σύμφωνα με την διπλωματική πηγή, αφορούν κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια της Κύπρου σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο, με την αναθέρμανση των σχέσεων με το Ισραήλ, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από ισραηλινούς προς την Κύπρο, τις αποκαλυφθείσες προσπάθειες για τρομοκρατικά κτυπήματα ισλαμιστών αλλά και τις εξελίξεις για την Κυπρο - Ισραηλινή συνεργασία για συνεκμετάλλευση του Φυσικού Αερίου.

Η ίδια διπλωματική πηγή σημείωσε πως η Λευκωσία θα πρέπει να επιμείνει σε δήλωση ξεκαθαρίσματος των δραστηριοτήτων των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου να τεθεί τέρμα στην επικίνδυνη για τα κυπριακά συμφέροντα σεναριολογία για εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο.

ΠΗΓΗ - iKypros.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ