Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Ο Γκιούλ κάλεσε στην Τουρκία τον Έρογλου

14.01.2014 | 12:00
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, μεταβαίνει μεθαύριο στην 'Αγκυρα για συνομιλίες με αντικείμενο το κυπριακό. Η μετάβαση Έρογλου πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Αμπτουλάχ Γκιουλ.

Στις επαφές του κ. Έρογλου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στο κυπριακό και την πορεία της διαδικασίας για συμφωνία σε κοινό ανακοινωθέν για να επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Ως προς το κοινό ανακοινωθέν ο κ. Έρογλου είπε ότι το σημαντικό είναι τα κεφάλαια που έχουν απομείνει στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση να φτάσουν σε σημείο λύσης. «Είναι εξ ολοκλήρου λάθος, χωρίς να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να προσπαθεί (η ελληνοκυπριακή πλευρά) να μας επιβάλλει γραπτό κείμενο σύμφωνα με τα συμφέροντά της» ανέφερε.

Ο Έρογλου δήλωσε ότι ο ίδιος ανέλαβε δέσμευση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν και ότι το ίδιο πρέπει να κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα έπρεπε να βλέπουν θετικά το κοινό ανακοινωθέν. «Γι' αυτό περιμένουμε τώρα. Θα κάνει κάποιο βήμα ο ΓΓ του ΟΗΕ ή δεν θα κάνει. Εμείς όμως στεκόμαστε στο βήμα που κάναμε» κατέληξε ο Ντερβίς Έρογλου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ