Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους ΛΟΚ της 2017 Β΄ ΕΣΣΟ

10.11.2017 | 13:30
Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2017Β΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς ανέφερε ότι «το πράσινο μπερέ που λαμβάνετε σήμερα αποτελεί αδιαμφισβήτητο τεκμήριο ότι είστε εξοπλισμένοι ψυχικά και σωματικά, για να ανήκετε στην ένδοξη οικογένεια των Δυνάμεων Καταδρομών. Αποδείξατε την ίδια ώρα, πόσο λάθος κάνουν όσοι αμφιβάλλουν, όσοι αμφισβητούν το ήθος και τη φιλοπατρία της νέας γενιάς.
Θέλω να γνωρίζετε, συνέχισε ο κ. Υπουργός, ότι η Εθνική Φρουρά στηρίζεται και επενδύει σε σας. Και επενδύει ειδικά στις Δυνάμεις Καταδρομών ως την αιχμή του δόρατος της Εθνικής Φρουράς. Γι’ αυτό και μέσα στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, η ενίσχυση των Καταδρομών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα».

Στη συνέχεια ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Τα είδαμε, είπε, πρόσφατα στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Τα είδαμε στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται με φίλες χώρες, ενώ τόνισε, ότι ενισχύονται οι ασκήσεις, ενισχύεται η εκπαίδευση, ενισχύεται το προσωπικό. Η πλήρης ενσωμάτωση των Επαγγελματιών Συμβασιούχων Οπλιτών, συνέχισε, προσδίδει πλέον αποδεδειγμένα προστιθέμενη αξία, προστιθέμενη ποιότητα στο αξιόμαχο των Καταδρομών.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι εξαιρετικά σημαντική όμως είναι και η ενίσχυση σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των Καταδρομών, μετά από πολλά χρόνια. Σημαντικό μέρος έχει ήδη παραληφθεί, είπε, ή παραλαμβάνεται τις επόμενες βδομάδες, ενώ με νεότερες αποφάσεις του Υ.Σ. και την έγκριση της Βουλής έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία για άμεση περαιτέρω ενίσχυση και πλήρη κάλυψη των αναγκών των Καταδρομών, σε πρώτη φάση.
Ο κ. Υπουργός συνεχάρη επίσης θερμά τους γονείς των νέων καταδρομέων γιατί, όπως είπε, είναι με τους δικούς τους κόπους και θυσίες, που τα παιδιά τους έχουν λάβει τα ψυχικά εφόδια και έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες και τα ιδανικά εκείνα, που αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο κτίζουν οι εκπαιδευτές τους.

Στη συνέχεια ο κ. Φωκαίδης συνεχάρη τον Διοικητή των Καταδρομών, το επιτελείο του αλλά και όλους τους εκπαιδευτές, που εργάστηκαν συστηματικά και μεθοδικά, με υποδειγματικό επαγγελματισμό και ζήλο για την επιτυχή ολοκλήρωση του σχολείου των νέων καταδρομέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της τελετής στο χώρο ίπταντο καταδρομείς με τη χρήση μηχανοκίνητων αλεξίπτωτων ενώ η τελετή περιλάμβανε ασκήσεις ακριβείας, ασκήσεις με κορμούς για ενδυνάμωση και συντονισμό, πολεμικές τέχνες και επίδειξη αναρριχήσεων και καταρριχήσεων.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ