Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Το αίσιο τέλος στο θρίλερ με τους 21 αγνοούμενους προσκόπους

03.02.2019 | 08:00
 Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού 21 προσκόπων που ενώ έκαναν ορειβασία το απόγευμα του Σαββάτου, έχασαν τον προσανατολισμό τους στην περιοχή του Τροόδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα τα παιδιά είχαν διασωθεί και βρίσκονταν με τους δικούς τους. Τα δυο πρώτα παιδιά είχαν διασωθεί με ελικόπτερο και είχαν μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στη Λάρνακα για προληπτικούς λόγους. Στη συνέχεια το πλάνο άλλαξε και τα υπόλοιπα παιδιά παραλαμβάνονταν ανά ομάδες και μεταφέρονταν στο ελικοδρόμιο της Εθνικής Φρουράς πλησίον του Τροόδους. Από εκεί έγινε μεταφορά τους στο νοσοκομείο Κυπερούντας, όπου παραλήφθηκαν από τους γονείς τους.

Η ολοκλήρωση της επιχείρησης και η αεροδιακομηδή των μελών της ΕΜΑΚ πίσω στο σημείο έναρξης της όλης επιχείρησης διεκπεραιώθηκε λίγο πριν της 08:05 σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επιχείρηση. Επίσης, ένας 45χρονος εθελοντής μετά από πτώση, έχει κατάγματα στα πόδια και στα πλευρά και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Να θυμίσουμε ότι οι 17 πρόσκοποι και οι 4 ομαδάρχες εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή, σε μια πλαγιά στη διαδρομή από το Τρόοδος για τον Άγιο Νικόλαο Στέγης και είναι ήταν καλά στην υγεία τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο που βρισκόταν η ομάδα των προσκόπων έχει εντοπιστεί, τόσο από περιγραφές μέσω τηλεφώνου, όσο και από το στίγμα των κινητών τηλεφώνων. Στη συνέχεια γίνονταν προσπάθειες να καθοδηγηθούν τα μέλη της ομάδας, ώστε να φτάσουν σε ασφαλές σημείο και να παραληφθούν από οχήματα της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, όταν ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας τηλεφώνησε για βοήθεια καθώς είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους. Kινητοποιήθηκε άμεσα ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Πολιτικής Άμυνας, της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών αλλά και πολίτες που γνωρίζουν την περιοχή.

Επίσης, μέλος της Αστυνομίας βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με έναν εκ των επικεφαλής της ομάδας, σε μια προσπάθεια να κατευθυνθούν οι πρόσκοποι σε ασφαλές σημείο και να παραληφθούν από τις αρχές. Έχει ληφθεί πρόνοια ώστε μόλις εντοπιστούν οι πρόσκοποι, να τύχουν κατάλληλης υποδοχής με ζεστά ροφήματα και κουβέρτες, ενώ στον χώρο αναμένουν και ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους αλλά και για να αντιμετωπιστούν πιθανά περιστατικά υποθερμίας λόγω του ψύχους.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ