Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κύριε Δρίτσα παραιτηθείτε"! Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το ζητά

21.01.2016 | 20:13
Ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζητά την παραίτηση Δρίτσα για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ:

Χαιρετίζω την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος παλινωδιών και «πολιτικού στρουθοκαμηλισμού», προκειμένου να ακολουθήσει τον τρόπο που είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα να έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος για την οικονομία και τη χώρα και να έχουν ήδη αποχωρήσει οι 5 από τους 6 υποψήφιους επενδυτές.
Από σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσας, που θα κληθεί να την επικυρώσει, είναι έκθετος και οφείλει να παραιτηθεί. Όταν ήταν στην Αντιπολίτευση διαδήλωνε στους δρόμους κατά της ιδιωτικοποίησης. Πριν από ένα χρόνο, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, δεσμευόταν ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει και ότι η ιδιωτικοποίηση σταματάει εδώ». Έστω και τώρα, ας σεβαστεί την έννοια της αξιοπρέπειας, για την οποία, άλλωστε, ισχυριζόταν ότι «αγωνίστηκε» προεκλογικά μαζί με τους συντρόφους του.
 
Απάντηση Δρίτσα

Ο κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει ζητήσει και στο παρελθόν την παραίτησή μου για τους ίδιους λόγους. Τον παραπέμπω στην τότε απάντησή μου (15/5/2015), η οποία ισχύει και σήμερα. Θα όφειλε πάντως, να είναι σεμνότερος, αφού όλοι γνωρίζουν ότι, αυτή η Κυβέρνηση δεν αναλώνεται στο δημοφιλές για την παράταξή του σπορ, της νομής της εξουσίας, αλλά δίνει καθημερινή μάχη για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, από τις συσσωρευμένες καταστροφικές συνέπειες μιας 5χρονης πολιτικής.
Όπως γνωστοποίησα εχθές, αργά τη νύχτα, έχω ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα στοιχεία, σχετικά με την πώληση. Όταν τα παραλάβω, θα τοποθετηθώ. Αυτό, για μένα, σημαίνει πολιτική αξιοπρέπεια χωρίς τεχνάσματα φθηνής πολιτικής.
Όσο για την προσποίηση ότι, δεν γνωρίζει για ποιο πραγματικό λόγο δεν εμφανίστηκαν περισσότεροι υποψήφιοι επενδυτές, ούτε γνωρίζει, ποιος φταίει για τη οικονομική κατάσταση της χώρας, επιβεβαιώνει ότι, και από τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας για ενάμιση χρόνο και 1 χρόνο στη θέση υπεύθυνου τομέα Ναυτιλίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν έμαθε ότι, όσο πιο πρόχειρα σκέπτεται κανείς, τόσο μεγαλύτερη αισθάνεται την ανάγκη να μιλάει.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ