Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Κύριε Σαμαρά μετά από τις εκλογές μας ξεχάσατε" - Ποιος τον κατηγορεί για "αμνησία"

22.07.2013 | 00:01
του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ)
Ανέστη Τσουκαράκη


Ήδη πέρασαν 8 χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε η προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών, ως αναγκαιότητα προβολής των χρονιζόντων προβλημάτων, εξεύρεσης και κατάθεσης δίκαιων και λογικών λύσεων, από τους ίδιους (τους στρατιωτικούς) μακριά από αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, και υιοθέτησής τους από μεριάς της Πολιτείας προς ανακούφισή τους.


Παρ΄ όλ΄ αυτά, και μετά την αμετάκλητη απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της Χώρας, τον Άρειο Πάγο (σε ολομέλεια), αναφορικά με τη συλλογική αυτή έκφραση, η Πολιτεία (η Κυβέρνηση και η νομοθετική εξουσία) εξακολουθεί και κρατά αρνητική στάση και παραπέμπει το θέμα στο αδήλωτο μέλλον και τις καλένδες.


Στον αντίποδα, οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να ξεχάσουν την απαξίωση, τον εμπαιγμό και την παραπλάνηση που τα τελευταία χρόνια υπέστησαν πολλάκις από διάφορες κατευθύνσεις, μακριά από την πραγματικότητα και την αλήθεια, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πιο σκεπτικοί και πιο αποφασιστικοί στη λήψη των αποφάσεών τους όπου και όποτε αυτό χρειάστηκε ή θα χρειαστεί. Δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι δέχθηκαν υποσχέσεις που είτε δεν τηρήθηκαν είτε υλοποιήθηκαν λίγο πριν τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών με προφανή σκοπό και επιδίωξη. Δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι όποιες δοθείσες παροχές επιστράφηκαν, ενδεχομένως και με άλλη μορφή. Ευτυχώς δεν μπορούν να ξεχάσουν πολλά. Όταν σπάσει το γυαλί δύσκολα κολλάει. Το γυαλί μάλλον έσπασε και ως διαφαίνεται δεν θα ξανακολλήσει, τουλάχιστον από τα ίδια πρόσωπα που το έσπασαν. Όσο και να το προσπαθήσουν.

Ο Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ. δεν μπορεί να αφήσει απαρατήρητο το γεγονός ότι λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές τα κοινοβουλευτικά κόμματα τον δέχονται και συζητάνε, υιοθετούν τις προτάσεις του, τις οποίες βρίσκουν δίκαιες, εφαρμόσιμες και λογικές, αλλά κατά μαγικό τρόπο αμέσως μετά, και όταν αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις, «μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε».

Το έτος 2011 ο νυν Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση επιστολής του Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ., δέχθηκε την ανταλλαγή απόψεων, η οποία έλαβε χώρα τη 16-3-2011 στη Βουλή των Ελλήνων, με τους Τομεάρχες Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΗΝΥΣΗ κατά του Α/ΓΕΕΘΑ από δύο στρατιωτικούς - Την κατέθεσαν Τσουκαράκης - Τσάκαλος


" 'Ηττα " για τον Α/ΓΕΕΘΑ - Στο αρχείο η υπόθεση Τσουκαράκη για " διασπορά ψευδών ειδήσεων "

Ποιο βίντεο - μήνυμα "ανέβασε" ο Τσουκαράκης στο facebook και που το αφιερώνει; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ