Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυρώσεις στη Β. Κορέα προαναγγέλλει ο Λευκός Οίκος

09.02.2016 | 07:05
 Για συμφωνία των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής περί «αντίδρασης που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο» μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα την Κυριακή, έκανε λόγο τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Αυτό σημαίνει την εξέταση ενός φάσματος οικονομικών κυρώσεων οι οποίες θα απομονώσουν περαιτέρω τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι θα αρχίσει επίσημες συνομιλίες με τη Νότια Κορέα για να αναπτυχθεί στο έδαφός της ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, μετά την εκτόξευση του πυραύλου από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ.

Αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφεραν ότι απαιτείται η ανάπτυξη του εξελιγμένου συστήματος THAAD (σ.σ. Terminal High Altitude Area Defense, σύστημα που χρησιμοποιεί κινητική ενέργεια για την καταστροφή πυραύλων Σκουντ ή πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές, ώστε να μην εκρήγνυνται στον αέρα) στη Νότια Κορέα.

Η Σεούλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αρχίσει συζητήσεις με την Ουάσιγκτον σχετικά με την ανάπτυξη του συστήματος THAAD, μετά την εκτόξευση του βορειοκορεάτικου πυραύλου ο οποίος, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, έθεσε σε τροχιά έναν δορυφόρο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ