Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβέρνηση τρόϊκα "φτιάχνουν" κλίμα κατά της απόφασης του ΣτΕ! "500 εκατομμύρια το κόστος" λένε

22.01.2014 | 19:19
Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση από την απόφαση του ΣτΕ είναι η μία εκδοχή.

Μια δεύτερη μπορεί να είναι η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος με στόχο να καθυστερήσει η καταβολή των αναδρομικών και η επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012.

Οι δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters προκαλούν αυτές τις σκέψεις.Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, οι υπολογισμοί που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, μπορούν να επιβαρύνουν τα δημοσιονομικά με ποσό έως 500 εκατομμύρια ευρώ!

Ο αξιωματούχος συνυπολόγισε και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις συντάξεις και στις προαγωγές.«Το κόστος μπορεί να ανέλθει έως και τα 500 εκατ. ευρώ», επισήμανε o αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο ότι για να γίνουν ακριβείς υπολογισμοί θα πρέπει να δημοσιευθεί η τελική απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.Οι δηλώσεις έγιναν στο Reuters και σε αυτές προστίθενται και δικαστικές πηγές που μιλούν όμως για κόστος 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ανησυχία με την κυβέρνηση συμμερίζεται και η τρόικα.

«Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ αναφέρει ότι οι περικοπές περίπου 10% των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματικές, καθώς οι ένστολοι ανήκουν στο «σκληρό πυρήνα του κράτους» και για αυτό χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης», δήλωσε στο Reuters δικαστικός αξιωματούχος.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ