Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Land Ceptor: Το νέο πανάκριβο πυραυλικό σύστημα της Βρετανίας εν δράσει - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

22.08.2018 | 07:30
Το Land Ceptor, είναι το ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους- αέρος της Βρετανίας. Είναι το αδερφάκι του Sea Ceptor του Βρετανικού Ναυτικού, το οποίο μπήκε πρόσφατα στην υπηρεσία του Βρετανικού Ναυτικού. Τα αποτελέσματα μετά τις πρώτες δοκιμές είναι υπεράνω κάθε προσδοκίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Gavin Williamson.

Το Land Ceptor, είναι ένα νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, που εκτός από την αντιμετώπιση της Ρωσικής απειλής, πρόκειται να υπερασπίζεται και τα νησιά Φώκλαντ. Το ολοκαίνουργιο Land Ceptor, πραγματοποίησε πρόσφατα τις πρώτες δοκιμές του με πραγματικά πυρά, σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Άμυνας. Η πρώτη δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολών Vidsel, κοντά στη Βαλτική Θάλασσα.
 


Το Land Ceptor έχει κοστίσει στους βρετανούς φορολογούμενους περίπου 250εκ βρετανικές λίρες για την ανάπτυξη και την κατασκευή του, σχεδόν το ένα τέταρτο από όσο έχει κοστίσει το αδερφάκι του ο Sea Ceptor που κόστισε 850εκ λίρες.Σύντομα, το Land Ceptor θα αντικαταστήσει τους πυραύλους Rapier του Βασιλικού Πυροβολικού που υπερασπίζονται τα Νησιά των Φώκλαντ και αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο σαν επίγεια πυραυλική αεράμυνα.Ο υπουργός Άμυνας Gavin Williamson δήλωσε: " Ενόψει των αυξανόμενων απειλών, είναι ζωτικής σημασίας οι ένοπλες δυνάμεις μας να έχουν τις δυνατότητες να διατηρήσουν τη Βρετανία ασφαλή."Το Land Ceptor θα αποτελέσει ένα τρομερό εμπόδιο στο πεδίο της μάχης, προστατεύοντας τα στρατεύματά μας από επιθέσεις και εχθρικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων".Το Land Ceptor είναι κινητό, μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα σε ανώμαλο έδαφος ενώ μπορεί να είναι έτοιμο να εμπλακεί σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Η επιτυχημένη δοκιμή του Land Ceptor έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι ο Sea Ceptor τίθεται στην υπηρεσία του Βασιλικού Ναυτικού.

Ο Sea Ceptor, η ναυτική έκδοση του πυραύλου, θα υπερασπίζεται τις φρεγάτες τύπου 23 και 26 του βασιλικού ναυτικού.

Ο  Land Ceptor δοκιμάστηκε ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα, μαζί με τα πρωτοποριακά ραντάρ SAAB Giraffe.

Δείτε βίντεο από την δοκιμή του Land Ceptor:Πηγή Forces.net και The Sun.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ