Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάρισα...γιοκ για τις επιχειρήσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία;

01.04.2014 | 19:05

Το σήριαλ με το στρατηγείο της Λάρισας από το οποίο θα καθοδηγούντο οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία , “γράφει” νέο επεισόδιο. Το οποίο προκαλεί ένα καίριο ερώτημα; Η Λάρισα και το στρατηγείο της θα χρησιμοποιηθεί τελικά ή όχι. Αν πιστέψουμε τις πληροφοριες που διαρρέουν “πηγές” και μεταδίδει το ΑΠΕ, η ελληνική συμμετοχή εκμηδενίστηκε και ο Γάλλος επικεφαλής παίρνει την ομάδα του και πάει …Αφρική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεθαύριο ο Γάλλος υποστράτηγος Φιλίπ Ποντιέ, επιχειρησιακός διοικητής και διοικητής του ευρωπαϊκού στρατηγείου της Λάρισας, καθώς και 24 στελέχη αναμένεται να αναχωρήσουν για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης επιχείρησης της ΕΕ στην εν λόγω χώρα, ανέφεραν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τις 15 Απριλίου θα αναχωρήσει για την περιοχή προσωπικό 200 ατόμων και θα ακολουθήσει κι άλλη αποστολή 500 ατόμων έως τις 15 Μαΐου. Οι ίδιες πηγές επανελάμβαναν με κατηγορηματικό τρόπο ότι «κανένας Έλληνας δεν θα μεταβεί στην εν λόγω χώρα, όπως έχει αποφασιστεί, και δεν θα υπάρξει η παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για την Ελλάδα».

Όσον αφορά το πρόβλημα της συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού των δυνάμεων από τα συμμετέχοντα κράτη, αυτό λύθηκε, καθώς η Γαλλία θα καλύψει τον αριθμό που έλειπε.

Τις στρατηγικές εναέριες μεταφορές θα παράσχουν η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία με δικά τους μέσα, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές. Τις επικοινωνίες ανέλαβε η γαλλική εταιρία THALES και το κόστος θα πληρωθεί από τον λογαριασμό «ΑΘΗΝΑ», ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση ή εμπλοκή του ευρωπαϊκού στρατηγείου της Λάρισας επανελάμβαναν οι ίδιες πηγές.

Όπως είναι γνωστό, το ευρωπαϊκό στρατηγείο της Λάρισας είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Επιτελάρχης του στρατηγείου είναι ο ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ