Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάρισα: Τα ΟΥΚ εξουδετέρωσαν βλήμα και νάρκη του Β' ΠΠ - ΦΩΤΟ

21.06.2018 | 15:15
 Για τον εντοπισμό ενός βλήματος πυροβόλου όπλου μικρού διαμετρήματος στη θαλάσσια περιοχή της Σωτηρίτσας, αλλά και μιας νάρκης στην θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα από πολίτες των περιοχών.

Όλα ξεκίνησαν – σύμφωνα με πληροφορίες – κατά τη συνηθισμένη εργασία ενός ψαρά, χθες Τετάρτη, όταν είχε ρίξει τα δίχτυα του στα ανοιχτά των Μεσαγκάλων.

Καταλαβαίνοντας ότι κάτι είχε μπλεχτεί, βούτηξε για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί και έτσι βρέθηκε μπροστά στο θέαμα μια βόμβας, η οποία βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την ακτή και χρονολογείται από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος Αγιοκάμπου ανθυποπλοίαρχος Χρήστος Αντωνίου σημείωσε πως μετά την ενημέρωση που είχε η υπηρεσία σχετικά με τα πυρομαχικά, οργανώθηκε σήμερα το πρωί επιχείρηση εντοπισμού και εξουδετέρωσης των πολεμικών υλικών στα δύο σημεία.

Από την έρευνα εντοπίστηκε μόνο το βλήμα του πυροβόλου όπλου στην Σωτηρίτσα το οποίο και χρονολογείται από την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου δεν εντοπίστηκε η νάρκη στην περιοχή των Μεσαγγάλων πάρα τις εκτεταμένες έρευνες.

Λίγο μετά τις 9 π.μ. στο σημείο βρέθηκαν βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, ενώ αστυνομικοί, λιμενικοί και στελέχη του ΕΚΑΒ είχαν αποκλείσει την περιοχή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση εξουδετέρωσης:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Larissanet.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ