Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λαβρόφ και το Ισραήλ για τα χημικά της Συρίας

26.12.2012 | 00:20
Άλλη μια προσπάθεια να πάψουν  δυτικές χώρες να επικαλούνται τα χημικά της Συρίας για να χτυπήσουν την Δαμασκό έκανε ο υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας. Ο κ. Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των ρωσικών αρχών, η Συρία έχει συγκεντρώσει τα οπλοστάσια των χημικών της όπλων σε ένα ή δύο κέντρα, ώστε να μην επιτρέψει να πέσουν τα όπλα αυτά στα χέρια των ανταρτών .
Πέραν αυτού μεταδίδεται ότι ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε αμφιβολίες για την ετοιμότητα δυτικών χωρών να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ. Δημιουργείται η αίσθηση ότι η Δύση προσεύχεται να συνεχίσουν Ρωσία και Κίνα να μπλοκάρουν την έγκριση έξωθεν επέμβασης, διότι μόλις η έγκριση αυτή δοθεί θα χρειαστεί να δράσουν, αλλά κανείς τους δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. 

Το Ισραήλ "αθωώνει" τον 'Ασαντ 

Δήλωση-συνηγορία στα όσα επανειλημμένα έχει αναφέρει το καθεστώς Ασσαντ ότι η Συρία δεν έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ήρθε από το Ισραήλ.και μάλιστα την ίδια ώρα - σήμερα -  που αντάρτες ανέφεραν ότι έγινε χρήση δηλητηριωδών αερίων στην πόλη Χόλμς, με 7 νεκρού: Ο υπουργός Στρατηγικών Θεμάτων του Ισραήλ κ. Μοσέ Γιααλόν δήλωσε συγκεκριμένα ότι η χώρα του δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων από τη Συρία.
«Έχουμε ακούσει αυτές τις πληροφορίες από την αντιπολίτευση. Μάλιστα επανειλημμένα. Όμως προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά επιβεβαίωση ή απόδειξη των ειδήσεων περί χρησιμοποίησης τέτοιων όπλων», είπε ο .κ. Γιααλόν. Και πρόσθεσε,  αποκαλύπτοντας τι εξυπηρετεί αυτή η φημολογία περί χρήσης χημικών,  ότι οι αντιπολιτευόμενοι, προφανώς, ενδιαφέρονται για την έναρξη της ξένης στρατιωτικής εισβολής....
Επίσης δήλωσε ότι ότι το Ισραήλ εν πάση περιπτώσει θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την εξέλιξη των γεγονότων στη Συρία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ