Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαβρόφ: Η διάλυση της Ουκρανίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας

14.04.2014 | 13:22
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας πρέπει να συμμετάσχουν στην εκπόνηση του συντάγματος που πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για τον τύπο κράτους που θα είναι η Ουκρανία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με το σουδανό ομόλογό του, ο Λαβρόφ δήλωσε πως η διάλυση της Ουκρανίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας αλλά πρόσθεσε πως η Μόσχα θέλει να τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης από το Κίεβο όλοι οι πολίτες της χώρας.

Ο Λαβρόφ αρνήθηκε τις κατηγορίες της Ουκρανίας και τον ΗΠΑ ότι η Ρωσία έχει μυστικούς πράκτορες που υποθάλπουν την αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία και δήλωσε πως ζητεί να δοθούν εξηγήσεις για δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν επισκέφθηκε το Κίεβο.

"Θέλουμε κυρίως να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι πληροφορίες για μια επείγουσα επίσκεψη στο Κίεβο του διευθυντή της CIA, κυρίου Μπρέναν", δήλωσε ο Λαβρόφ. "Προς το παρόν δεν μας έχουν δώσει πειστικές εξηγήσεις", πρόσθεσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως η Ρωσία θεωρεί ότι "η υποκρισία υπερβαίνει τα όρια" στην αντίδραση των Δυτικών στα γεγονότα στην Ουκρανία.

"Μπορεί κανείς να θυμηθεί ότι η βία στη Μαϊντάν (την πλατεία του Κιέβου που έγινε εστία της φιλοευρωπαϊκής αμφισβήτησης), η οποία είχε αποτέλεσμα δεκάδες και δεκάδες νεκρούς, είχε χαρακτηρισθεί δημοκρατία, ενώ γίνεται λόγος για τρομοκρατία σχετικά με ειρηνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τώρα στα νοτιοανατολικά", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνέντευξη Τύπου. "Η υποκρισία υπερβαίνει τα όρια", πρόσθεσε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ