Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Λέει ψέμματα ο Γιούνκερ για το προσφυγικό"! Παρουσίασε στατιστικά υπέρ Τουρκίας

19.12.2015 | 07:50
Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «οι πανηγυρικές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκαλούν εντάσεις» και υπενθυμίζει ότι κατά την διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ο επικεφαλής του γραφείου του Μάρτιν Σελμάιερ, είχε χαρακτηρίσει μέσω twitter τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων της Αθήνας που είχαν φθάσει αργά τη νύχτα ως «καλή βάση». «Αυτό το νυχτερινό μήνυμα δεν εκνεύρισε μόνο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και οι υπουργοί άλλων κρατών - μελών θα προτιμούσαν να είχαν σχηματίσει πρώτα οι ίδιοι μια εικόνα για την πρόταση», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Και στην προσφυγική κρίση η ηγεσία της Επιτροπής προσπαθεί να προτρέξει των πραγματικών εξελίξεων. Έτσι, σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο γράφημα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι αριθμοί των προσφύγων πέφτουν από την εβδομάδα 49, την εβδομάδα μετά την συμφωνία με την Τουρκία, στην εβδομάδα 50, από 23.666 σε ακριβώς 9.093. Σε άλλο σημείο όμως αναφέρεται ότι ήδη στις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας 50, έφθασαν στην Ελλάδα περίπου 11.000 πρόσφυγες», αναφέρεται στο περιοδικό.
«Συγχωρήστε μου το λογοπαίγνιο, αλλά οι αριθμοί είναι "τουρκοποιημένοι"» δηλώνει στο Spiegel υψηλόβαθμος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσθέτει: Είναι καθαρή φαντασία των μεγάλων στρατηγιστών μας στον 13ο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία των  Γιούνκερ και Σελμάιερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ