Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Leopard στο "πάρκινγκ" - Πρόβλημα με τις διαθεσιμότητες αρμάτων μάχης που το ΚΥΣΕΑ πρέπει να εξετάσει

30.05.2013 | 00:01

Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - αν τελικά γίνει - ίσως θα έπρεπε εκτός από τα θέματα της καθορισμένης ατζέντας να ασχοληθεί σοβαρά με την πραγματική εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων ,μέσα στο κυκλώνα της κρίσης. Οι δηλώσεις στήριξης και εμπιστοσύνης από τους πολιτικούς είναι απαραίτητες και καλές, αλλά πρέπει όταν κεκλεισμένων των θυρών εξετάζουν τα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι σκληρά ρεαλιστές και κυρίως να βρίσκουν λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει .

Καλό θα ήταν λοιπόν να ρωτήσει ο πρωθυπουργός ορισμένα πράγματα για να έχει ακριβή και σαφή εικόνα και να μπορεί να δώσει λύσεις .

Για παράδειγμα :
  • Να τον ενημερώσουν για τα ποσσοστά διαθεσιμότητας των αρμάτων μάχης Leopard. Των υπερσύγχρονων και ακριβοπληρωμένων αρμάτων μάχης τα οποία εκτός από το ότι έχουν ελάχιστα πυρομαχικά -άλλο θέμα αυτό- φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να έχουν και προβλήματα διαθεσιμότητας ! Γιατί υπάρχουν αυτά τα προβλήματα ; Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα; Ή μήπως όπως μαθαίνουμε τα χρήματα −20 εκατομμύρια είναι- για την αγορά απαραίτητων μηχανημάτων και ανταλλακτικών για τα Leopard υπάρχουν σε κωδικό αλλά κανείς δεν ασχολείται ;

Είναι δυνατόν θα πείτε; Δυστυχώς η απάντηση είναι καταφατική. Είναι δυνατόν να έχουμε αφήσει και τα Leopard ...στο πάρκινγκ.

Ελπίζουμε μετά από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ να υπάρξει μια απάντηση.

Το ποσοστό διαθεσιμότητας αν και το γνωρίζουμε είναι νομίζουμε καλό να μην το δημοσιοποιήσουμε, ελπίζοντας ότι το “σύστημα” θα κινητοποιηθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μυστηριώδης αναβολή του ΚΥΣΕΑ που θα συνεδριάσει λένε αύριο


Νέα δομή και προγράμματα 17 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΥΣΕΑ


Θαύμα! Ήρθαν πυρομαχικά για τα Leopard

Τα "εύστοχα" Leopard είδε ο Α/ΓΕΣ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ