Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Λευκός Οίκος: Αν ο Άσαντ προχωρήσει σε νέα χημική επίθεση θα πληρώσει βαρύ τίμημα

27.06.2017 | 09:06
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα.

«Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει πιθανές προετοιμασίες για άλλη μια επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ που πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία πολιτών, ανάμεσά τους και αθώα παιδιά» αναφέρει σε δήλωση του ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος επίσης ροειδοποίησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι αυτός και οι Ένοπλες Δυνάμεις του "θα πληρώσουν βαρύ τίμημα" εάν προχωρήσουν σε επίθεση.

Η δήλωση του αιφνιδίασε ακόμη και μέρος της στρατιωτικής ηγεσίας των ΗΠΑ που σύμφωνα με τους New York Times, ενώ το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει επίσης πως «οι ΗΠΑ βρίσκονται στη Συρία για να εξαρθρώσουν το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία.

Η δήλωση του Λευκού Οίκου επιπλέον γράφει ότι οι προετοιμασίες της Συρίας είναι όμοιες με εκείνες που έγιναν πριν τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι μεταξύ αυτών και παιδιά. Οι εικόνες με παιδιά νεκρά ή βαριά επηρεασμένα από τα χημικά έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ο Άσαντ κατηγορήθηκε από τη διεθνή κοινότητα πως εξαπέλυσε (ακόμη μια) επίθεση με χημικά κατά αμάχων τον περασμένο Απρίλιο. Στόχος ήταν η επαρχία Σαν Σεϊχούν και τουλάχιστον 70 άμαχοι λέγεται πως έχασαν τη ζωή τους.

Λίγες μέρες μετά, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφασίζει να ρίξει 59 Τόμαχοκ για να πλήξει στόχους σε συριακό έδαφος και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Σεϊράτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Nytimes
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ