Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευκορωσία: Το νέο drone κυνηγός αρμάτων του Στρατού - BINTEO

07.06.2018 | 14:54
 Πρώτη δημοσίευση: 2018-06-07 09:30:35
Τελευταία ενημέρωση: 2018-08-07 14:54:35


Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας παρουσίασαν ένα νέο τετραπτέρυγο drone το οποίο δύναται να μεταφέρει αντιαρματικό πύραυλο τύπου RPG-26. Το Drone και ο εκτοξευτήρας ελέγχονται από απόσταση από τον χρήστη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αναμφισβήτητα, ένα τέτοιο drone συνιστά σημαντική καινοτομία. Όμως, το σύστημα φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά προβλήματα.


Το RPG-26 δεν μπορεί να διαπεράσει ισχυρές θωρακίσεις τόσο κατά μέτωπο όσο και στα πλάγια. Ως εκ τούτου, πιθανόν, το drone να πρέπει να κατευθυνθεί όπισθεν του άρματος ή στο επάνω μέρος, όπου η θωράκιση είναι ελαφρύτερη. Επίσης, δύναται να θέσει εκτός μάχης ελαφρύτερα οχήματα, όπως Τ.Ο.Μ.Π. ή Τ.Ο.ΜΑ..

Έπειτα, πέραν της μεταφοράς του πυραύλου, απαιτείται και η σωστή στόχευση. Το drone φαίνεται πως δεν διαθέτει ένα ικανοποιητικό σύστημα στόχευσης.

Βέβαια, το λευκορωσικό αντιαρματικό drone θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας τάσης στην αγορά οπλικών συστημάτων. Για παράδειγμα, το αντιαρματικό σύστημα 105 mm RPG-29 "Vampir", κατόρθωσε να θέσει εκτός μάχης ένα άρμα μάχης τύπου Abrams. Παρά το υπερβολικό βάρος του συστήματος, εφόσον οι τεχνικοί καταφέρουν να αυξήσουν τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου του drone, τότε θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία σημαντική απειλή για οποιοδήποτε τεθωρακισμένο όχημα.
Με πληροφορίες από Defensenews.com , http://defence-blog.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ