Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ

22.12.2015 | 10:11
 Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν κάλεσε «όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να συνεργαστούν με τη FINUL», τη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο, μετά τις ανταλλαγές πυρών στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι άνοιξε πυρ, χρησιμοποιώντας όλμους, εναντίον αδιευκρίνιστων στόχων στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, μετά την εκτόξευση ρουκετών από το έδαφος του Λιβάνου στο βόρειο Ισραήλ.
Ο Μπαν «καταδικάζει κάθε παραβίαση της απόφασης 1701 (του 2006)», με την οποία τέθηκε σε εφαρμογή στον νότιο Λίβανο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολάχ και ορίστηκε μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που περιπολεί η FINUL (Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο). Ακόμη, κάλεσε να «αποτραπεί μια κλιμάκωση» της βίας στην περιοχή.
Η FINUL διεξάγει έρευνα για το επεισόδιο σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου και του Ισραήλ, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Ωστόσο νωρίτερα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χάσαν Νασράλα δήλωσε ότι ο Λιβανέζος μαχητής Σαμίρ Καντάρ δολοφονήθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τζαραμάνα, μια συνοικία της Δαμασκού, και διεμήνυσε ότι η σιιτική οργάνωση θα προχωρήσει σε αντίποινα σε χρόνο και τόπο της επιλογής της. «Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία (...) ότι το Ισραήλ ήταν εκείνο το οποίο δολοφόνησε τον Σαμίρ Καντάρ, τα αεροσκάφη του πραγματοποίησαν πολύ ακριβή πυραυλικά πλήγματα στο διαμέρισμα» όπου βρισκόταν, είπε ο Νασράλα σε ομιλία του η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ της Χεζμπολάχ.

Στην επιδρομή αυτή σκοτώθηκαν επίσης πολλοί Σύροι.

«Καθιστούμε, με έντονο και απόλυτο τρόπο, τον Σιωνιστή εχθρό υπεύθυνο για την δολοφονία του», συνέχισε ο Νασράλα. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του θα ανταποδώσει το πλήγμα σε χρόνο και τόπο της επιλογής της.
Η οργάνωση κήδεψε τον Καντάρ σε ένα νότιο προάστιο της Βηρυτού με τρόπο που επιφυλάσσει συνήθως σε ηγετικά της στελέχη.
«Ο Σαμίρ ήταν ένας από εμάς, ένας από τους διοικητές της αντίστασής μας, κι είναι δικαίωμά μας να ανταπαντήσουμε για τη δολοφονία του στον τόπο, τον χρόνο και με τον τρόπο που θεωρούμε κατάλληλο. Θα ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα θεού θέλοντος», πρόσθεσε ο Νασράλα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ