Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιβύη: Συγκρούσεις ισλαμιστών με μονάδες του στρατηγού Χαφτάρ

21.08.2014 | 09:23
Συγκρούσεις μεταξύ των άτακτων δυνάμεων του αποστάτη στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ και των ισλαμιστών ξέσπασαν στην Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές. Ισχυρές εκρήξεις και ο ήχος ενός μαχητικού που πετούσε πάνω από το λιμάνι της πόλης ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή Λιθί, όπου μάχονταν οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι ταξιαρχίες των ισλαμιστών της Ανσάρ αλ-Σαρία.

Συγκρούσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ένα άλλο προάστιο της Βεγγάζης, όπου και εκεί σκοτώθηκαν πέντε μαχητές της ομάδας του αποστάτη στρατηγού ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16 άνθρωποι. Η Βεγγάζη έδρα για πολλές εταιρίες πετρελαίου, έχει βυθιστεί στην αναρχία καθώς ο Χαλίφα Χαφτάρ κήρυξε τον πόλεμο στις ισλαμιστές χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροσκάφη και άλλα αντιαεροπορικά όπλα, αλλά έχει αποτύχει να εκδιώξει τις ομάδες των ισλαμιστών.

Οι γειτονικές χώρες και οι δυτικές δυνάμεις ανησυχούν ότι η Λιβύη που είναι σημαντικός παραγωγός πετρελαίου θα μετατραπεί σε ένα κράτος πλήρους αναρχίας καθώς η αδύναμη κεντρική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να χαλιναγωγήσει τους πρώην αντάρτες που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, αλλά τώρα ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της χώρας.

Η πρωτεύουσα Τρίπολη έχει μετατραπεί επίσης σε πεδίο μάχης από τον περασμένο μήνα, όταν μια ταξιαρχία από τη Μισράτα επιτέθηκε σε μαχητές από τη Ζιντάν, με στόχο να τους εκδιώξει από την πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση ΑΓΗΝΩΡ στη Λιβύη! Επίκειται νέα αποστολή για 1000 Κινέζους!


Τι συμβαίνει στην Λιβύη - Χάρτης

Αυτή ειναι η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ - ΦΩΤΟ

Έτσι δρουν τα "βατράχια" του ΠΝ - Το βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού Κινέζων
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ