Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία με Έλληνα ναυτικό - Νεκρός απο αεροπορικό βομβαρδισμό του πλοίου του στην Λιβύη!

05.01.2015 | 02:43
Τραγωδία στην Λιβύη με βομβαρδισμό από μαχητικό αεροσκάφος δεξαμενόπλοιου . Ένας Έλληνας κι ένας αλλοδαπός ναυτικός νεκροί από τον εναέριο βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος:


Για το θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου Έλληνα, μέλους πληρώματος του Δ/Ξ ARAEVO, σημαίας Λιβερίας, ενημερώθηκε, βραδυνές ώρες σήμερα, από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του  Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά από βομβαρδισμό του ανωτέρω πλοίου από πολεμικό αεροσκάφος, αγνώστων στοιχείων.
Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του DERNA Λιβύης, με συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις (03) Έλληνες και είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί (21 Φιλιππινέζοι, 02 Ρουμάνοι).
Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν επίσης ο θανάσιμος τραυματισμός και ενός (01) αλλοδαπού, καθώς και ο τραυματισμός δύο (02) αλλοδαπών μελών πληρώματος.
Σημειώνεται ότι για το εν λόγω περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ