Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΙΒΥΗ: "Βροχή" από ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

15.07.2014 | 07:48
Κόλαση ξημέρωσε στη Λιβύη, με δυο στρατιώτες νεκρούς και κατεστραμμένο το 90% των αεροσκαφών που βρίσκονταν προσγειωμένα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Η επίθεση στο αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και εκτός από τα αεροπλάνα κατέστρεψαν και τον πύργο ελέγχου. 
Απεσταλμένος του Reuters που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο δήλωσε ότι άκουσε τον ήχο αντιαεροπορικών πυροβόλων και άλλων βαρέων όπλων.
«Δεκάδες ρουκέτες "έπεσαν" στο αεροδρόμιο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλ Τζιλάνι αλ Ντάχες, υπεύθυνος ασφαλείας που βρέθηκε στο σημείο.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δυο Λίβυοι στρατιώτες και καταστράφηκε το 90% των αεροπλάνων που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο.

«Πολλά αεροπλάνα αλλά και αυτοκίνητα που ανήκαν σε πολίτες καταστράφηκαν», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμά, μέλος της στρατιωτικής μονάδας για την ασφάλεια και προστασία του αεροδρομίου.
Το τμήμα ενός κτιρίου που χρησιμοποιούνταν για τελωνειακές διαδικασίες, επίσης καταστράφηκε.

«Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την άφιξη διεθνών δυνάμεων για την ενίσχυση της ασφάλειας», δήλωσε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αχμέντ Λαμάιν.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των αεροσκαφών που καταστράφηκαν.

Διαβάστε ακόμη:

Κίνδυνος εμφυλίου στη Λιβύη


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ