Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιβύη: Αεροπορικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Τρίπολης!

05.03.2015 | 13:16
Πολεμικά αεροπλάνα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης πραγματοποιήσαν αεροπορικές επιθέσεις σε αεροδρόμιο της Τρίπολης, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, μερικές ώρες πριν αρχίσουν στο Μαρόκο οι υποστηριζόμενες από τον ΟΗΕ ειρηνευτικές συνομιλίες.
Τα αεροσκάφη έπληξαν μια ανοικτή περιοχή κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου Μαϊτίγκα, αλλά δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και το αεροδρόμιο λειτουργεί ομαλά, δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο. Η κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε αμέσως την επίθεση.

Η Λιβύη έχει δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, καθεμιά από τις οποίες διαθέτει ένοπλες δυνάμεις οι οποίες συγκρούονται για τον έλεγχο της χώρας. Αντιπρόσωποι των δύο παρατάξεων πραγματοποιούν σήμερα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συνομιλίες στο Μαρόκο για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την κρίση.

Νωρίτερα η Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (NOC) της Λιβύης κήρυξε σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας λόγω «ανωτέρας βίας» 11 κοιτάσματα πετρελαίου που εκμεταλλεύεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας, μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων σε αυτή την περιοχή. Διαβάστε περισσότερα εδω και δειτε ΧΑΡΤΗ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ