Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιβύη: Ο ΟΗΕ καλεί τις εμπόλεμες πλευρές να διαπραγματευτούν

14.04.2015 | 08:52
To Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε όσους μετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη να "συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας" προκειμένου να τερματιστεί η κρίση και προειδοποίησε με κυρώσεις αυτούς που προκαλούν ταραχές.
Σε δήλωση που υιοθετήθηκε ομόφωνα, τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας "σημείωσαν" την επανάληψη του διαλόγου στο Αλγέρι χθες και δηλώνουν ότι "περιμένουν με ανυπομονησία τον προσεχή γύρο του λιβυκού διαλόγου που έχει προγραμματιστεί στο Μαρόκο στις 15 Απριλίου".

Τα μέλη του Συμβουλίου "δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχαι από τη συνέχιση των βίαιων επεισοδίων" στη Λιβύη και ζητούν από όλες τις εμπόλεμες πλευρές να τερματίσουν τις εχθροπραξίες. Υπενθυμίζουν με την ευκαιρία αυτή ότι το Συμβούλιο "είναι έτοιμο για την επιβολή κυρώσεων σε αυτούς που απειλούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Λιβύης ή εμποδίζουν την πολιτική μετάβαση" στη χώρα.

Ένας νέος γύρος εθνικού διαλόγου επαναλήφθηκε χθες στο Αλγέρι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Μπερναρντίνο Λεόν να εκτιμά πως οι συνομιλητές βρίσκονται "κοντά" σε μια πολιτική λύση στην κρίση στη Λιβύη.

Η χώρα διοικείται σήμερα από δύο αντίπαλα κοινοβούλια και δύο κυβερνήσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ