Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιώνουν οι πάγοι στις Ελληνορωσικές σχέσεις: "Έκλεισε" η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν

02.10.2018 | 11:45
 “Έκλεισε” συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρέοδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις αρχές του 2019. Μια συνάντηση που σηματοδοτεί το τέλος του “ψυχρού πολέμου” με τη Ρωσία, ύστερα από μια περίοδο έντασης μετά τις απελάσεις διπλωματών και τις καταγγελίες για παρεμβάσεις της Μόσχας στην εσωτερική πολιτική της χώρας μας.

Αμέσως μετά το τέλος του χρόνου και πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τη Μόσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες όλο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες διεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά θέματα που υπάρχουν για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική των δυο χωρών προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται την συγκεκριμένη στιγμή σε ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση.

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό είχαν απελαθεί δυο Ρώσοι διπλωμάτες καθ ως είχαν κατηγορηθεί από τις ελληνικές αρχές για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Μόσχα αμέσως μετά την επανεκλογή του .

Πηγή Newsit.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ