Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλλα λέει η Χίλαρι ,άλλα ο Ομπάμα για Καντάφι.

23.03.2011 | 06:23
Ο Μουαμάρ Καντάφι και οι σύμμαχοί του είναι πολύ πιθανό να εξετάζουν προορισμούς για να καταφύγουν εγκαταλείποντας τη χώρα, αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποφασίσει να παραδώσει την εξουσία, δήλωσε την Τρίτη η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον.

   

" Κάποια από όλα αυτά είναι απλά θέατρο " είπε η κ.Κλίντον σε συνέντευξή της στο δίκτυο ABC, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ, έχουν επίγνωση των ανθρώπων που προσεγγίζουν " ισχυριζόμενοι ότι μιλούν για λογαριασμό του Καντάφι " και προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επιλογές που έχουν.

    '' Το μεγαλύτερο μέρος όλων αυτών είναι απλά μέρος της τακτικής του. Είναι σε κάποιο βαθμό απρόβλεπτος. Εν τούτοις πιστεύουμε ότι εξετάζει, παράλληλα και όλα τα ενδεχόμενα. Καταλαβαίνετε τώρα, ποιές είναι οι επιλογές μου, που θα μπορούσα να καταφύγω, τι θα έπρεπε να κάνω. Και εμείς θα ενθαρρύναμε μία τέτοια εξέλιξη ", προσέθεσε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

   

 Στην εκτίμηση ότι, ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, είναι πιθανό να επιλέξει να " οχυρωθεί στις θέσεις του " και να περιμένει τόσο την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, όσο και μια στρατιωτική προσβολή, η οποία θα επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στις δυνάμεις του, προέβη ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο του CNN την Τρίτη. 

   

" Ο Καντάφι μπορεί να προσπαθήσει να οχυρωθεί στην τωρινή κατάσταση και να περιμένει, ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ακόμα και αν το αξιόμαχο των δυνάμεών του υποβαθμιστεί σημαντικά ", είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ