Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Λοβέρδος για τα απόρρητα έγγραφα: "Δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του μεσάζοντα"

26.11.2017 | 11:39
Ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα με τα απόρρητα έγγραφα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία μέσα από τις νέες αποκαλύψεις για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας στις οποίες προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως τόνισε λίγο πριν τη μάχη της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του μεσάζοντα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε αυτές τις δηλώσεις το πρωί της Κυριακής, 26.11.2017, στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αύριο η μάχη στη Βουλή για τα...πυρομαχικά

Το όλο ζήτημα θα βρεθεί αύριο, Δευτέρα 27.11.2017, στο επίκεντρο. Αυτό διότι θα συζητηθεί στη Βουλή η σχετική επερώτηση της ΝΔ, με την κατάσταση στην Ολομέλεια να αναμένεται να είναι… εκρηκτική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε συγκεκριμένα ότι όταν το θέμα ετέθη στην Βουλή και στον ΚΥΣΕΑ, δεν υπήρχε πουθενά το όνομα του μεσάζοντα. «Η ελληνική νομοθεσία από το 2011 απαγορεύει μεσάζοντες. Όπως και η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας» είπε χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει: «Ο κ. Παπαδόπουλος μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Άμυνας. Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε ότι όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφώνησαν στην πώληση. Αφού όπως είπε, ο στρατός ενημέρωσε ότι δεν τα χρειάζεται.

Ανδρέας Λοβέρδος για τα του… ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Λοβέδος αναφέρθηκε και στις διαφωνίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία: «Υπάρχει στη Βουλή η επιτροπή εξοπλιστικών. Όταν ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία και ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι«.

Ακόμα σημείωσε πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής ενώ υπογράμμισε ότι «το ΚΥΣΕΑ παίρνει ομόφωνη απόφαση. Το Μάρτιο του 2017 αποφασίζεται να πωληθούν τα όπλα με βάση αυτή τη σύμβαση».

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Οι άνθρωποι δεν συντονίζονται. Την απόφαση την έδωσε ο κ. Καμμένος στις 7 Νοεμβρίου απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ. Αυτό που κατέθεσα στη βουλή με την ένδειξη απόρρητο το κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος«. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ