Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια μεγαλοφυία στη Θράκη! Ο Ν.Λυγερός στο κέντρο εξομοίωσης της Αλεξανδρούπολης

17.10.2012 | 05:21


Ο Νίκος Λυγερός, επισκέφθηκε το κέντρο εξομοίωσης τεθωρακισμένων στη Θράκη και έμεινε εντυπωσιασμένος. Ο Νίκος Λυγερός ασχολείται συστηματικά με θέματα που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική και κατά συνέπεια την άμυνα της χώρας. Ειδικότερα ο Ν.Λυγερός ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα της ΑΟΖ.


Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού.


Το kranos.gr δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψη Λυγερού,αλλά και τις εντυπώσεις του:

Την ώρα που όλοι πιστεύουν ότι δεν γίνεται τίποτα στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν, διότι δεν υπάρχουν προοπτικές, ο ελληνικός στρατός όχι μόνο αντέχει αλλά δείχνει και το παράδειγμα στη Θράκη.


Αυτές οι προσπάθειες δεν γίνονται κατανοητές από όλους και κανείς δεν αναδεικνύει το θέμα, ενώ είναι η ουσία όταν ο ελληνικός λαός προβληματίζεται για το αν έχουμε όντως τη δυνατότητα να αμυνθούμε. Γι’ αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε ένα δίαυλο όχι μόνο επικοινωνίας, αλλά πραγματικής συνεννόησης μεταξύ μας. 


Σε αυτόν τον τομέα το κέντρο εξομοίωσης που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη είναι παραδειγματικό. Μια σοβαρή ξενάγηση από τον Ταξίαρχο διοικητή του επαρκεί στον καθένα για να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές στο οποίο δεν έχουν μίζερες περικοπές που θα το αχρήστευαν.
Η ποιότητα του βασικού δομικού συστήματος σε συνδυασμό με την τοποθέτηση αλλά και την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτών, αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για την πατρίδα μας. Εκεί οι τεθωρακισμένοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε πολλούς βαθμούς τακτικής, επιχειρησιακού αλλά και συλλογικής αντίδρασης σε δυναμικό πεδίο μάχης μέσω οργάνων υψηλής ποιότητας και στο υλικό και στο λογισμικό, προσφέροντας έτσι πολλαπλές δυνατότητες για τον οδηγό, τον οπλιστή, τον πυροβολητή και βέβαια τον αρχηγό του πληρώματος με το σύστημα του πληρώματος με το σύστημα Hνίοχος.


Σε αυτό το επίπεδο το άρμα LEOPARD 2 HEL, δεν είναι απλώς μια μηχανή αλλά ένα τέρας τεχνολογίας, το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες και απαιτήσεις. Στο κέντρο, οι χειριστές του έχουν πρόσβαση σε μια τεχνολογία που επιτρέπει όχι την εξομοίωση της διαχείρισης ενός άρματος, αλλά και μιας τετράδας, πράγμα το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά και ανταποκρίνεται πιο πιστά στην πραγματικότητα της μάχης.


Αυτό το επίπεδο δεν είναι αποκλειστικό και δείχνει βέβαια επεκτάσεις, οι οποίες μετατρέπουν το όλο πλαίσιο σε μια αποτελεσματική υλοποίηση της θεωρίας παιγνίων.


Με αυτόν τον τρόπο και με τις μελλοντικές προεκτάσεις, καταλαβαίνει κάθε ειδικός ότι πρόκειται για ένα πρότυπο, το οποίο όχι μόνο δείχνει το επίπεδό μας και ειδικά σε αυτήν την περιοχή αλλά και τις ικανότητές μας επί του πρακτέου.


Είναι έτσι μια ξεκάθαρη μεθοδολογία αντίληψης των πραγμάτων σε σωστή βάση, που μας επιτρέπει να παρουσιασθούμε αξιοπρεπώς και στους αντιπάλους μας για να μην πιστεύουν ότι λόγω οικονομικής κατάστασης βρισκόμαστε σε μια ευάλωτη θέση σε σχέση με οποιαδήποτε αντιπαράθεση.


Το κέντρο εξομοίωσης της Αλεξανδρούπολης είναι de facto ένα οπλικό σύστημα άμυνας και αντίστασης, το οποίο λειτουργεί τόσο ενθαρρυντικά που θα έπρεπε κάθε Έλληνας πολίτης ενδιαφερόμενος για τα εθνικά θέματα, να το έχει υπόψη του και να το επισκεφθεί για να δει με τα μάτια του την αξία του στρατού μας και σ’ αυτό το επίπεδο. 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ