Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

M-1 ABRAMS vs T-90S: Αυτά είναι τα θηριώδη τεθωρακισμένα των υπερδυνάμεων - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

08.08.2018 | 08:00
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία, δύο κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμεις, διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους κορυφαία τεθωρακισμένα, όπως το M-1 Abrams και το Τ90S αντίστοιχα. Η ύπαρξη αυτών των θηρίων στα οπλοστάσιά των δύο δυνάμεων δημιουργεί την ανάγκη για μία σύγκρισή τους:

1. Σύντομη Ιστορία

Το M-1 Abrams αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970, ως το κύριο άρμα μάχης του στρατού των ΗΠΑ και υπήρξε ο στυλοβάτης των τεθωρακισμένων δυνάμεων του αμερικανικού στρατού για 45 χρόνια. Στις δεκαετίες από τότε που τέθηκε σε λειτουργία το M-1, έχει αναβαθμιστεί πολλάκις.

Από την άλλη πλευρά, το T-90S είναι μια εξέλιξη του παλαιότερου T-72, το οποίο η Ρωσία αποφάσισε να αντικαταστήσει με τα πιο εξελιγμένα T-80, πρόγραμμα το οποίο όμως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.2. Θωράκιση

Το M-1 Abrams είναι από τα πιο προστατευμένα άρματα μάχης στον κόσμο. Χρησιμοποιεί σύνθετη θωράκιση, ενισχυμένη με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Τα άρματα M-1 Abrams είναι εφοδιασμένα με σύστημα αντιμέτρων, το οποίο διακόπτει την καθοδήγηση των αντιαρματικών πυραύλων που καθοδηγούνται με υπέρυθρες και λέιζερ. Αν και το T-90S της Ρωσίας είναι πολύ ελαφρύτερο από το αμερικανικό αντίστοιχό του, έχει επαρκή θωράκιση που αποτελείται από σύνθετο υλικό. Η θωράκιση του T-90S είναι σχετικά ελαφριά, όχι τόσο αποτελεσματική σε σχέση με την εξαιρετικά στιβαρή θωράκιση του Abrams.

3. Ισχύς πυρός

Το Abrams φέρει πυροβόλο οριζόντιας διατομής 120 mm. Είναι ακριβές και έχει δραστικό βεληνεκές μεγαλύτερο από 4 χιλιόμετρα. Το M-1 Abrams ήταν μία από τις πρώτες πλατφόρμες αρμάτων με δυνατότητα hunter-killer.

Από την άλλη πλευρά, το T-90S περιλαμβάνει ένα πυροβόλο οριζόντιας διατομής 125mm, σταθεροποιημένο σε δύο άξονες. Το πυροβόλο μπορεί να πυροδοτήσει μια ποικιλία πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων διατρητικών, αντι-αρματικών και υψηλής εκρηκτικότητας.4. Ισχύς κινητήρα και ευελιξία

Τα M-1 Abrams τροφοδοτούνται από έναν κινητήρα αεριοστρόβιλων που παράγει 1500 hp. Έτσι, αν και το Abrams είναι βαρύ και ογκώδες, το άρμα είναι εκπληκτικά ευκίνητο λόγω του ισχυρού κινητήρα του. Το T-90S φέρει V-12 εμβολοφόρο κινητήρα που παράγει 1250 hp.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακές εικόνες από τα δύο τεθωρακισμένα εν δράσει:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ