Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ 113: Παραλίγο δεύτερη τραγωδία στον Έβρο!

11.06.2013 | 00:01
Δύο μόλις μέρες μετά την τραγωδία με το θάνατο του άτυχου 20χρονου πεζοναύτη, νέο ατύχημα πάλι με τεθωρακισμένο Μ113 έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή τριών ΕΠΟΠ, ενός δοκίμου και ενός στρατιώτη.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ένα τεθωρακισμένο Μ113, “κόλλησε” στο ποτάμι και άρχισε να βουλιάζει κατά την διάρκεια άσκησης.

Πως περιγράφουν το συμβάν:

Οι δύο ΕΠΟΠ και ο δόκιμος κρατούν την ψυχραιμία τους και στέκονται όρθιοι πάνω στο άρμα, ενώ το νερό φτάνει μέχρι τα γόνατα. ‘Όμως ένας ΕΠΟΠ και ο φαντάρος δεν καταφέρνουν να σταθούν και βουτάνε στο νερό για να σωθούν. Ο στρατιώτης κολυμπά και τελικά καταφέρνει να βγει. Ο ΕΠΟΠ δυσκολεύεται και καλεί σε βοήθεια. Βουτάνε πολλοί και ευτυχώς παρά των πανζουρλισμό καταφέρνουν να τον σώσουν. Η άσκηση όπως είναι λογικό ακυρώνεται. Είναι όμως άγνωστο αν θα συνεχιστεί από την νέα εβδομάδα στα Ρύζια, όπως λέγανε.

Οι φαντάροι παραμένουν ακόμη μία ημέρα στο σημείο για να μην έρθουν φωτογράφοι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα δύο όπλα που χάθηκαν στον πάτο του ποταμού. Απ’ ότι μαθαίνουμε τα όπλα τελικά βρέθηκαν. Επίσης ο φαντάρος που έπεσε στο ποτάμι πήρε αμέσως  άδεια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μ 113 - Καταγγελία σοκ: "Που να βρούμε έμπειρους οδηγούς, όλοι φυλάμε το ΥΠΕΘΑ"!

Μ 113 - Ποιος πραγματικά φταίει για το θάνατο του πεζοναύτη - Άρθρο υποστράτηγου

Ο θάνατος του πεζοναύτη, οι περικοπές στη συντήρηση και οι καταγγελίες πατέρα και στρατιωτικών


"Όχι πάλι ανθρώπινο λάθος" - Πως γίνονται οι έρευνες για τα ατυχήματα στο στρατό σε ΗΠΑ - Ευρώπη


"Ανεκπαίδευτο το παιδί μου" - Ο πατέρας του νεκρού πεζοναυτη συγκλονίζει


 ΓΙΑΤΙ; Τα ερωτήματα για την τραγωδία με το Μ 113 - Το ξέσπασμα των γονιών του
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ