Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μαίνεται η κόντρα Ρωσίας - ΗΠΑ - Έτσι αντέδρασε το ρωσικό ΥΠΕΞ στην "έξωση"

02.09.2017 | 17:15
Στη Μόσχα κλήθηκε αμερικανός διπλωμάτης για να δώσει...εξηγήσεις, με το κλίμα να θυμίζει κάτι από Ψυχρό Πόλεμο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ διαμαρτύρεται - Ποιον διπλωμάτη κάλεσε

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε έναν διπλωμάτη των ΗΠΑ στη Μόσχα προκειμένου να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας σχετικά με τα σχέδια να πραγματοποιηθεί έρευνα στο κτιριακό συγκρότημα της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσινγκτον, η οποία θα πρέπει να κλείσει σύντομα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως εκλήθη ο Άντονι Φ. Γκόντφρι, αναπληρωτής επικεφαλής αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πρεσβείας.

"Παράνομη" η επιθεώρηση των ΗΠΑ στο ρωσικό διπλωματικό κτήριο

Το υπουργείο αποκάλεσε τη σχεδιαζόμενη «παράνομη επιθεώρηση» του ρωσικού διπλωματικού κτιρίου «άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια» η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για «αντιρωσικές προκλήσεις» μέσω της «εμφύτευσης επικίνδυνων αντικειμένων».

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα ένας επιθεωρητής της υπηρεσίας ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εκλήθη στο ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, το οποίο έπρεπε να εκκενωθεί σήμερα έπειτα από εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι μαύρος καπνός έβγαινε από την καμινάδα του κτιρίου.

Το κλείσιμο έως τις 2 Σεπτεμβρίου (σήμερα) του προξενείου και των κτιρίων στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη που στεγάζουν τις ρωσικές εμπορικές αποστολές είναι το τελευταίο σε μια σειρά ανταποδοτικών ενεργειών των δύο χωρών που έχουν ωθήσει τις σχέσεις τους σε ένα νέο μεταψυχροπολεμικό χαμηλό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ